Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η Ημερίδα…..

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι (Τετάρτη, 28/3/2012) με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα/Εργαστήριο για την διάδοση και τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά στο χώρο του αμφιθεάτρου του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία (ΤΕΙ Πάτρας – Παράρτημα Αμαλιάδας. Η προσέλευση ήταν σημαντική (οι εγγραφές έφτασαν τα 85 περίπου άτομα) περισσότερο από τους σπουδαστές και λιγότερο από τους πολίτες της Αμαλιάδας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια) και με αφορμή του εορτασμού της συμπλήρωσης 10 χρόνων της Wikipedia και διοργανώθηκε από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών και η Δομή απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του κοινού του Δήμου Ήλιδας στη χρήση της εγκυκλοπαίδειας και τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια) ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή μας ζωή αλλά και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής.
Με βάση την ατζέντα της εκδήλωσης πρώτα μίλησε ο Δρ. Πέτρος Παπαπετρόπουλος εκ μέρους της ΔΑΣΤΑ όπου και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που προσφέρει η συγκεκριμένη δομή για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών. Στη συνέχεια ο κ. Σπύρος Ζαφειρόπουλος παρουσίασε τη δράση του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών και προλόγισε τους βασικούς ομιλητές κ.κ. Μπάμπη Εγγλέζο (Οργανωτικός Υπεύθυνος ΕΛ/ΛΑΚ) και Σωτήρη Κιλάφη (Συντάκτης της ελληνικής Wikipedia) οι οποίοι πραγματοποίησαν τις ομιλίες τους με χρήση βιντεοδιάσκεψης.
Μετά τις ομιλίες, όσοι είχαν προεγγραφεί στο εργαστήριο, μεταφέρθηκαν σε εργαστηριακή αίθουσα του Τμήματος και σύνδεση με χρήση βιντεοδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σωτήρη Κιλάφη πρακτικό σεμινάριο. Ο συντάκτης της Wikipedia καθοδήγησε τα εγγεγραμμένα μέλη στο ανέβασμα λημμάτων σχετικά με την ιστορία της Αμαλιάδας το οποίο, όπως αποδείχθηκε, ήταν απλό και συνάμα διασκεδαστικό!
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα και όλοι αποχώρησαν ενθουσιασμένοι τόσο από την διαδικτυακή εμπειρία όσο και από την άψογη οργάνωση την οποία έφερε εις πέρας οκταμελής ομάδα φοιτητών του Τμήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.