Ολοκληρώθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ηλείας γνωστοποιεί στους ελαιοκαλλιεργητές του Νομού ότι η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών ελαιοδένδρων του Προγράμματος Δακοκτονίας για το έτος 2011 έληξε την 1η Νοεμβρίου 2011.
Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου πρέπει να γίνει μετά από 14 ημέρες από τον τελευταίο ψεκασμό στο λιοστάσι τους (γιο αποφυγή υπολειμμάτων στο ελαιόλαδο).
Όσοι παραγωγοί θα συγκομίσουν τον ελαιόκαρπό τους από τέλος Νοεμβρίου και μετά, μπορούν εάν κρίνουν αναγκαίο να προστατεύσουν την παραγωγή τους με ψεκασμό κάλυψης με κατάλληλο υδατοδιαλυτό εντομοκτόνο. Σε περιπτώσεις προσβολής από μύκητες απαιτείται και ψεκασμός με κατάλληλο μυκητοκτόνο.
Επίσης γνωστοποιείται πως με το υπ’ αριθμό 1173/168-2011 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών της Διεύθυνσης Τελών και Ειδικών Φορολογιών, η εισφορά δακοκτονίας γιο το ελαιοκομικό έτος 2011-2012, ορίζεται στα 0,030 ευρώ ανά κιλό παραγωγής ελαιολάδου, για τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες στις οποίες εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα Δακοκτονίας το 2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.