Οι 16 ομάδες των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας που προκρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

rompotikiΓέμισε με ρομπότ, κατασκευές παιδιών, το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι Πάτρας, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας. Ο μαθητικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) και συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Ο διαγωνισμός, με θέμα περιβαλλοντικό, ήταν ο προκριματικός του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού κήρυξε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ επίσης θαύμασε τις δημιουργίες στην Open κατηγορία. Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις ομάδες που έδρασαν συνεργατικά και κυρίως σε πνεύμα υγιούς συναγωνισμού. Οι γονείς όπως πάντα δίπλα, δικαίως περηφανεύονται για τις αξιέπαινες προσπάθειες των παιδιών τους. Oι μαθητές με τα ρομπότ τους προτείνουν τρόπους, έτσι ώστε να μειώσουμε και να διαχειριστούμε τα απορρίμματα, όπως και λύσεις για να αυτοματοποιήσουμε την ανακύκλωσή τους. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας πλέον στον Πανελλήνιο τελικό της Αθήνας!”

16 ομάδες (9 από την OPEN, 4 από τη Regular Δημοτικού και 3 του Γυμνασίου) θέτουν τους στόχους τους, τις επόμενες 2 εβδομάδες, για τον Πανελλήνιο WRO Hellas στην Αθήνα (2 Ιουλίου). Oι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού ρομποτικής διέπρεψαν με τις ρομπο – κατασκευές τους.

Στην κατηγορία OPEN, η  ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Πατρών με τον προπονητή Βαγγέλη Τσουραμάνη προκρίθηκε και φέτος στον 8o Πανελλήνιο WRO Hellas! Στην αντίστοιχη κατηγορία Δημοτικού επικράτησε το Αρσάκειο για 3η συνεχή χρονιά, ενώ στην κατηγορία Γυμνασίου, το 11ο Πάτρας συμπλήρωσε το παζλ των πρώτων θέσεων!

Κατηγορία OPEN

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
1η (Πρώτη) Robot Oli Sweep Collector

(Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

 

11gym Team

(11ο Γυμνάσιο Πατρών)

 

TechnoTalos

(7ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας)

Μελίνα Σταμέλου

Ροδούλα Ταβουλάρη

Αριάδνη Τσακίρογλου

 

Ιωάννης Κατσιφάρας

Τηλέμαχος Αποστολόπουλος

 

Ζώης Αναστασόπουλος

Χρήστος Κριλής

Παναγιώτης Αρβανιτάκης

Όλγα Σταυρουλοπούλου

 

 

Αλέξανδρος Γιαννόπουλος

 

 
Ευάγγελος Τσουραμάνης

2η (Δεύτερη) Fine Robo Shieve

(Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

 

Ήφαιστος

(20ο Γυμνάσιο Πατρών)

Δημήτριος Φαλίδας

Νικόλας Σιδέρης

Παύλος Πολίτης

 

Χάρης Κικίδης

Αλεξάνδρα Νταβλούρου

Λουκία Μαλαγκονιάρη

Όλγα Σταυρουλοπούλου

 

 

Ιωάννα Νικήτα

(Τρίτη)

One Step

(44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

 

11gym Team wave

(11ο Γυμνάσιο Πατρών)

Εύα Λαμπροπούλου

Διονύσιος Κουμούσης

Δημήτριος Δενάζης

 

Φώτης Ρέτζης

Αλέξης Σταθόπουλος

Γεωργία Μενύχτα

 

Παναγιώτης Βέρρας

 

Αλέξανδρος Γιαννόπουλος

Κατηγορία Δημοτικού

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
1η (Πρώτη) MINIFIGS

(60ο-2ο-39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

Κωνσταντίνος Βδοκάκης

Μαριλένα Μπουρλέσσα

Χαράλαμπος Κούτουλας

Ανδρέας Τσιμπούρης
2η (Δεύτερη) MOTORS

(29ο-34ο-45ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

Φώτης Αλεξόπουλος

Γεώργιος Δανελάτος

Αγησίλαος-Χριστόφορος Οικονόμου

Ανδρέας Τσιμπούρης

(Τρίτη)

CROSSAXLES

(25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

HOOKS

(60ο-21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

Ιάσονας Γιολδάσης,
Παύλος Πέττας,
Αιμίλιος Χαρίτος

Φίλιππος Αντωνόπουλος

Άγγελος Γραμμενίδης

Σωτήρης Σπηλιόπουλος

 

Ανδρέας Τσιμπούρης

 

Ανδρέας Τσιμπούρης

Κατηγορία Γυμνασίου

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
1η (Πρώτη) 1ο Γυμνάσιο Αιγίου Μιχαήλ Καΐπης

Ιωάννης Παπαγεωργίου

Δημήτριος Καΐπης
2η (Δεύτερη) Teamwork Optimum

(Γυμνάσιο Καστριτσίου)

Γεώργιος Γεωργιάδης

Στέλιος Παπαζαχαρίου

Ανδριάνα Νιφόρα

Ανέστης Βοβός

(Τρίτη)

Teamwork Prime

(Γυμνάσιο Καστριτσίου)

Ισμήνη Σιάχου

Φωτεινή Καρανάσιου

Αγγελική Νταλαπέρα

Ανέστης Βοβός

Οι εθελοντές κριτές και φέτος προσφέρθηκαν με αισιοδοξία και χαμόγελα, ενώ επίσης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διέθεσε 2 άτομα στο διαγωνισμό, για παν ενδεχόμενο, λόγω του καύσωνα.

Ο διαγωνισμός έγινε με την υποστήριξη της ΥΔΑΤΩΡ, ενώ ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου στο Κουκούλι ήταν από το πρωί έτοιμος και δροσερός για τα παιδιά, τους προπονητές και τους θεατές γονείς, χάρη στην παραχώρηση και τη συνεργασία του Δ.Σ. Π.Ε.Α.Κ. Πατρών. Η πιο γλυκιά έκπληξη για τα παιδιά ήταν στο διάλειμμα με το παγωτό – ποδήλατο του Caravel Patisserie!

Η φετινή πρόκληση για τη Δυτική Ελλάδα είναι πόσες ομάδες θα στείλουμε στο Νέο Δελχί της Ινδίας, στην Ολυμπιάδα World Robot Olympiad India.

Ιστορικό

Στη Δυτική Ελλάδα δημιουργείται σταδιακά μία παράδοση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas. To 2013 ήταν το 44ο Δημοτικό Πατρών με τον κ. Βοβό που μάς εκπροσώπησαν επάξια με την 7η θέση στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Το 2014 ήταν το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας με την κ. Νικήτα και το Αρσάκειο με την κ. Σταυρουλοπούλου και τις ομάδες τους στο Σότσι της Ρωσίας. Πέρσι το Νοέμβριο, στην Ντόχα του Κατάρ τα σχολεία από τη Δυτική Ελλάδα ήταν: το Δημοτικό Κ. Καστριτσίου (Ανέστης Βοβός), το 7ο ΕΠΑΛ (Βαγγέλης Τσουραμάνης) και το Αρσάκειο Δημοτικό (Όλγα Σταυρουλοπούλου).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.