«Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας»

Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, ο οποίος κάνει λόγο για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
 Με τίτλο «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας», η γερμανική έκδοση των Financial Times τονίζει ότι «πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Όμως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος ένα κούρεμα 50%».
Παράλληλα, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, με τίτλο «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» σημειώνει ότι «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε παρασκηνιακά πιέσεις για χαμηλότερα επιτόκια στα νέα ομόλογα αναφέρουν πληροφορίες από Αθήνα και Βερολίνο. Λέγεται μάλιστα ότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ ενός επιτοκίου κάτω από 3% έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
«Μάθημα από τη Μυτιλήνη» είναι ο τίτλος του άρθρου του Der Spiegel, το οποίο για την Ελλάδα αναφέρει ότι  «….Τι βοηθούν νέα δάνεια και κούρεμα όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια;»
«Η ανεργία έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 18% και η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά κατά 7% σύμφωνα με τους Βρετανούς οικονομολόγους του Economist Intelligence Unit», επισημαίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.