Οι Κινηματογραφικές Βραδιές επιστρέφουν αυτή την Τρίτη στο θέατρο “Απόλλων”!

boyhoodΟ κεντρικός χαρακτήρας, Mason (Ellar Coltrane), μεγαλώνει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας αφού τον γνωρίζουμε στην ηλικία των 6 ετών και τον ακολουθούμε στο πέρασμά του από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και, τέλος, στην ενηλικίωση. Μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια παρατηρούμε την πορεία ολόκληρης της οικογένειάς του. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι κι έτσι ο Mason και η μεγαλύτερη αδελφή του Samantha (Lorelei Linklater) μένουν με τη μητέρα τους Olivia (Patricia Arquette) στο Τέξας και βλέπουν τον πατέρα τους, Mason Sr. (Ethan Hawke), τα Σαββατοκύριακα.
Το «Boyhood» είναι μια συνηθισμένη ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού ειπωμένη με έναν ιδιαίτερο, πρωτόγνωρο τρόπο. O Richard Linklater (γνωστός για την “Before” τριλογία του) έκανε κάτι πρωτοποριακό: για να αφηγηθεί την ιστορία αυτή αποφάσισε να κινηματογραφήσει τους ίδιους ηθοποιούς στo ίδιο χρονικό διάστημα που περνάει στην οθόνη. Έτσι, αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη, δηλαδή να “γεράσει” τους ενήλικες ηθοποιούς του μέσω του μακιγιάζ και να χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικούς ηθοποιούς για τους ρόλους των παιδιών, γύριζε την ταινία για λίγες μέρες κάθε χρόνο. Ανακάλυψε τον Ellar Coltrane που δέχτηκε να συμμετέχει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έβαλε την κόρη του στον ρόλο της μεγαλύτερης αδελφής, και έπεισε όλους τους ηθοποιούς να δεσμευτούν προφορικά για γυρίσματα λίγων ημερών κάθε χρόνο από το 2002 έως το 2013.h

Πέρα από την εκπληκτική ιδέα, αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι το τολμηρό αυτό εγχείρημα πέτυχε και με το παραπάνω. O Linklater, που είχε την τριπλή ιδιότητα του σεναριογράφου, σκηνοθέτη, και παραγωγού, κέρδισε δικαίως την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου. Οι ερμηνείες είναι φυσικές, αβίαστες, και δεν μαρτυρούν (σε καμία περίπτωση) την ασυνέχεια των γυρισμάτων. Την παράσταση κλέβει ο Ellar Coltrane που, κυριολεκτικά, δίνει ερμηνεία ζωής από την πολύ μικρή ηλικία των 7 ετών έως την κοινή του ενηλικίωση με τον ρόλο του. Ξεχωρίζει και η Patricia Arquette στον δεύτερο, βασικό, ρόλο της μητέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.