Οι κανόνες του «Τειρεσία» στην ατζέντα του Ευ. Βενιζέλου

Για το γεγονός ότι έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για να αλλάξουν οι κανόνες του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, κάτι που είναι και προεκλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος τους πολιτικούς αρχηγούς και το οικονομικό επιτελείο στην πρωινή σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωναν ότι ζητήθηκε από το οικονομικό επιτελείο να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, ιδίως για το ποιοι θα δικαιούνται το επίδομα λόγω ψύχους ή λόγω κοινωνικής ευαισθησίας και συμπλήρωναν ότι το επίδομα θα δοθεί κυρίως στις περιοχές όπου η δαπάνη είναι μεγάλη λόγω κλιματολογικών συνθηκών και όπου υπάρχουν ειδικά κοινωνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έθεσε στη συζήτηση το ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου και υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει και παράλληλη ρύθμιση για να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης- πετρελαίου θέρμανσης, να υπάρξει μηχανισμός αγροτικού πετρελαίου.

Επιπλέον, όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων, αποσαφηνίστηκε στη σύσκεψη ότι και η ίδια η νομοθεσία προβλέπει, όπως και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ότι δεν κόβεται το ρεύμα σε κανέναν, ούτε κόπηκε ποτέ το ρεύμα σε κανέναν, λόγω μη καταβολής του τέλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.