Οι εφημερίδες σήμερα…..

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απολύσεις στις ΔΕΚΟ, «πάγωμα» μισθών και αναστολή Δώρου

Η εφημερίδα γράφει ότι “διάταξη – βόμβα για πάγωμα μισθών, αναστολή «Δώρων», αλλά και απολύσεις στις ΔΕΚΟ επεξεργάζεται ήδη η κυβέρνηση Παπαδήμου, ανοίγοντας το δρόμο για την επιβολή των μέτρων μείωσης του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν δεν υπάρξει συμφωνία ΓΣΕΕ – εργοδοτών, σε αυτό το καθοριστικό ζήτημα για τη νέα δανειακή σύμβαση”.

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Σήμα κινδύνου για άτακτη χρεοκοπία

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ανεξέλεγκτη χρεοκοπία απειλεί την Ελλάδα. Το νέο σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ, ο οποίος υπογράμμισε την κρισιμότητα του ελληνικού προβλήματος και των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές”.

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ασκηση χρεοκοπίας στο υπ. Οικονομικών

Η εφημερίδα γράφει ότι “πρόβα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας τον Μάρτιο έκανε η κυβέρνηση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Δημοκρατίας», η άσκηση προσομοίωσης της χρεοκοπίας που πραγματοποιήθηκε προβλέπει την καταβολή μέρους των μισθών στον δημόσιο τομέα και των συντάξεων με ειδικά κουπόνια αντί για μετρητά”.

* ΕΘΝΟΣ: Αξιολόγηση αλά… γαλλικά στο Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “υπογράφηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευ. Βενιζέλο και Δ. Ρέππα η απόφαση για την αξιολόγηση 800.000 υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Τα κριτήρια έχει αναλάβει να διαμορφώσει μέχρι το τέλος του μηνός ομάδα ειδικών του γαλλικού κράτους, που παρέχει τεχνική υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση”.

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η CIA μελετάει τον Παΐσιο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι προφητείες του θεόπνευστου Αγιορείτη Γέροντα στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ”.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τριπλό σκάνδαλο με την πώληση δημόσιας περιουσίας

Η εφημερίδα γράφει “δεν θα περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι συμβάσεις με τους μεσάζοντες και τους συμβούλους αποκρατικοποιήσεων. Πωλήσεις μετοχών ΔΕΚΟ σε εξευτελιστικές τιμές και χωρίς βιβλίο προσφορών. Στο σφυρί από το Ταμείο Αξιοποίησης περιουσιακά στοιχεία που δεν προέβλεπε ούτε το Μεσοπρόθεσμο”.

* ΕΣΤΙΑ: Να αποκατασταθή η εμπιστοσύνη

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η μεγαλύτερη ζημιά που επέφερε στον τόπο η διετία της Κυβερνήσεως Παπανδρέου είναι ότι εκλόνισε την εμπιστοσύνη. Τόσο στα μάτια των ξένων όσο και των Ελλήνων πολιτών, η χώρα κατέστη αναξιόπιστη”.

* Η ΑΥΓΗ: Ιδού η «σωτηρία της πατρίδος»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν κάνει δραστικές περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα. Κατά 20% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στα χρόνια του Μνημονίου. Μισθοί και συντάξεις εξαθλίωσης με τα νέα μέτρα. Καλπάζει η ανεργία, κατά χιλιάδες σπρώχνονται οι πολίτες στο περιθώριο, κοινωνικό φαινόμενο οι νεο-άστεγοι. Ανθρωποι πεθαίνουν στα παγκάκια”.

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη ΙΚΑ Πώς θα την υπολογίσετε επιλέγοντας την καλύτερη πενταετία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “οδηγίες για όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο τρέχον έτος παρέχει σχετική εγκύκλιος του ιδρύματος. Ειδικότερα, δίδονται τα στοιχεία για τον προσδιορισμό της κλάσης υπολογισμού της σύνταξης”.

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυσκολίες και παρασκήνιο για το PSI+

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην τελική εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της συμφωνίας που προβλέπει το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Προκειμένου να κλείσει η συμφωνία για το PSI+, έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο πρόεδρος του IIF Τσαρλς Νταλάρα, για να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση τις κρίσιμες λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως για παράδειγμα το επιτόκιο”.

* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ρυθμίστε και κερδίστε από τις ασφαλιστικές οφειλές

Η εφημερίδα γράφει ότι “με «καρότο και μαστίγιο» η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία. Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη προς τα Ταμεία, αλλά προβλέπεται ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 150.000 ευρώ”.

* Ο ΛΟΓΟΣ: Ασφυκτικές πιέσεις για τη μείωση μισθών

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μήνυμα αποφασιστικότητας εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της άφιξης της τρόικας στο τέλος της εβδομάδας, τονίζοντας την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνομολόγηση ενός νέου και αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος, προκειμένου να επιτευχθεί και να συνεχισθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας για την επόμενη τριετία”.

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεργατική απεργία σήμερα στο Βόλο για τους χαλυβουργούς

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “στις πύλες των δύο εργοστασίων του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο, από τα χαράματα σήμερα η μάχη των αγωνιζόμενων τμημάτων της εργατικής τάξης της Μαγνησίας”.

* ΤΑ ΝΕΑ: Σχέδιο Β’ για την Ελλάδα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μεγαλύτερο κατά μερικές δεκάδες δισ. ευρώ θέλει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να γίνει το δάνειο των 130 δισ. της τρόικας προς την Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το χρέος της, μετά το κούρεμα, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί κανονικά. Το σχέδιο Β’ εκτιμάται ότι θα εξεταστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μετά την αναμενόμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας για το κούρεμα, την οποία ωστόσο καθυστερούν οι κερδοσκόποι προκειμένου να αποκομίσουν μεγαλύτερα οφέλη”.

* Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Πάρε ό,τι θέλεις δοσατζή από μια χώρα που δεν ζει…

Η εφημερίδα γράφει ότι “«Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Αυτό θα είναι το σύνθημα των επόμενων δύο μηνών για την Ελλάδα. Με νέο -δίμηνης διάρκειας- μνημόνιο, το οποίο θα υποχρεώνει τη χώρα μας να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και από τις αντοχές των ήδη διαλυμένων μικρομεσαίων και επαγγελματιών, η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα επιχειρήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα των δημοσιονομικών δεικτών της”.

* City Press: Πρώτα «κούρεμα», μετά… ξύρισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημόσιο: Κοντά σε συμφωνία για μείωση των υποχρεώσεών του προς τις ιδιωτικές τράπεζες και τα ταμεία. ΓΣΕΒΕΕ: Εξι στα δέκα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Το 75% των Ελλήνων προβλέπει συρρίκνωση των εισοδημάτων του για το 2012”.

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: SOS εκπέμπει η κοινωνία

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.