“ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ”

Την πεποίθηση ότι μία ενωτική σύμπραξη της Αριστεράς και των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα μπορούσε να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη και να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο…
«Βήμα της Κυριακής», «η κοινή κάθοδος σε ένα ψηφοδέλτιο των δυνάμεων της Αριστεράς και αυτών που αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ θα εκλεγόταν πρώτη πολιτική δύναμη και έτσι δεν θα στερούνταν και το μπόνους των 50 εδρών. Η κοινωνία στρέφεται προς την Αριστερά και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, πράγμα που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για ενωτική δράση».

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου της «εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους», χαρακτηρίζοντάς την, μάλιστα, «επικίνδυνη», καθώς όπως υποστηρίζει «δεν βάζει καμία κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας».

Ζητάει, επίσης, να εγκαταλειφθεί το PSI και το νέο δάνειο και προτείνει τριετή αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές ώστε να εξοικονομηθούν πόροι τουλάχιστον 50 δισ.ευρώ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όσον αφορά τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει: «Έχουμε πολλούς υποψήφιους αρχηγούς, αλλά μία πολιτική πρόταση, αυτή του μνημονίου», ενώ για τη ΝΔ θεωρεί ότι έχει «συνευθύνη στο έγκλημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.