Οι έφεδροι στο Σύνταγμα (video)

ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÁÐÏÓÔÑÁÔÙÍ ÓÔÏ ÓÕÍÔÁÃÌÁ (ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)

Περίπου 300 έφεδροι βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα φορώντας τις στολές τους και κρατώντας ελληνικές σημαίες. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν επεισόδια – λίγο μετά τις 18.00. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις . Οι έφεδροι αξιωματικοί είχαν προκαλέσει την κοινή γνώμη πρόσφατα, με κείμενό τους που ζητούσε άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και κατάληψη της εξουσίας από το λαό και το στρατό.

Το κάλεσμα στην συγκέντρωση είχε γίνει μέσω ανακοίνωσης στην προσωπική σελίδα στο Facebοok, του «διοικητή» της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, κ. Ιωάννη Τζιάκη και έγραφε:

«Διακήρυξη ΚΕΕΔ για την 06 Οκτωβρίου 2013 Υπεράσπιση και διατήρηση της ανεξαρτησίας της πατρίδας Οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων, σε εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος καλούν σε συγκέντρωση τον ελληνικό λαό Σεβόμενοι Την μνήμη των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία Την μνήμη των συνανθρώπων μας που έθεσαν τέλος στη ζωή τους Συναισθανόμενοι την δεινή θέση των θυμάτων απολύσεων και ανεργίας την τελευταία τριετία Την απελπισία όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους Ζητούμε ό,τι είναι σύμφωνο με τα κοινά περιεχόμενα των θέσεων και προγραμμάτων των αντιμνημονιακών κομμάτων και τις ανάγκες μεγάλου μέρους του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.