Ξεκινά την Τετάρτη η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

petrelaio_425979129

Την Τετάρτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης μετά και από τη μείωση 30% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Έτσι, εκτιμάται ότι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης θα κυμανθεί από 1,04 ευρώ – 1,05 ευρώ το λίτρο από 1,28 ευρώ που ήταν το 2013.

Για όσους δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, η τιμή του πετρελαίου θα είναι στα 0,70 ευρώ.

Η κανονική τιμή του καυσίμου, σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, εκτιμάτια ότι θα διαμορφωθεί, στις 15 Οκτωβρίου ,γύρω στο 1,05 ευρώ ανά λίτρο, από 1,26 ευρώ που ήταν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην λήξη της προηγούμενης σεζόν, στο τέλος Απριλίου.

Πάντως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο και διερευνητικής φύσεως.

Παράταση για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών – εκροών ζητεί η ΠΟΠΕΚ

Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ζητεί παράταση της προθεσμίας εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών στα πρατήρια της περιφέρειας καθώς και στους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, προειδοποιώντας για προβλήματα στον εφοδιασμό της αγορά με πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε επιστολή της προς τα συναρμόδια υπουργεία η ΠΟΠΕΚ κάνει λόγο για καθυστερήσεις στην εγκατάσταση των συστημάτων από την πλευρά των τεχνικών εταιρειών που αναλαμβάνουν τις σχετικές εργασίες, λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, από τα 3332 πρατήρια της περιφέρειας έχουν εγκαταστήσει το σύστημα τα 1845 (ποσοστό 55 % ) και από τους 350 υπόχρεους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, περίπου 100.

Όσοι δεν έχουν το σύστημα εισροών – εκροών δεν θα μπορούν να παραγγείλουν πετρέλαιο θέρμανσης και συνεπώς τίθενται εκτός αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.