Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Από σήμερα Σάββατο 3 και μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Παράλληλα με το Φεστιβάλ πραγματοποιείται η 11η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO. Στην CAMERA ZIZANIO διαγωνίζονται ταινίες παιδιών, οι οποίες έχουν γίνει στο μέσω σχολικών πρωτοβουλιών ή από ατομικές πρωτοβουλίες, από όλες τις ευpωπαϊκές χώρες.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Υποστηρικτές και συνεργάτες είναι ο Δήμος Πύργου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και άλλοι φορείς. Το Φεστιβάλ ενισχύεται και από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες επαγγελματιών, μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων, 13 ταινίες μεγάλου μήκους και 26 μικρού μήκους, μέσω των οποίων εκπροσωπούνται 30 χώρες από όλες τις ηπείρους.
Oι ταινίες αυτές έχουν στο επίκεντρο την παιδική και νεανική ηλικία και διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.