Ξέχνα το εφάπαξ που ήξερες – Σε δόσεις ή το … 2018!

Ήδη το Ταμείο του Κράτους είναι μείον. Δεν υπάρχει σάλιο όπως θα έλεγε ο υπουργός Υγείας, έτσι το πρώτο σχέδιο (δια του γνωστού τρόπου της διαρροής) θέλει το εφάπαξ να σπάει στα δύο για όλους. Δηλαδή, να ξεκινήσει να καταβάλλεται (ήδη με καθυστέρηση ακόμη και 2 ετών) το μισό, αλλά στους περισσότερους από τους δικαιούχους, ώστε να πάρουν μια ανάσα τους επόμενους μήνες.

Το δεύτερο σχέδιο, αυτή τη φορά όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία θέλει ακόμη χειρότερες εξελίξεις.
Δια ωμού εκβιασμού όσοι βγαίνουν από δω και πέρα σε σύνταξη θα έχουν να διαλέξουν: είτε το 50% τώρα και το υπόλοιπο μισθό… βλέπουμε (άγνωστο πότε), είτε καταβολή του συνόλου του εφάπαξ … μετά από έξι χρόνια, το 2018 δηλαδή, αν πάνε όλα καλά και αν η χώρα δεν χρεοκοπήσει και επισήμως, αν δεν αλλάξει ξανά ο νόμος κλπ. Ίδωμεν. Το τελικό σχέδιο είναι θέμα χρόνου να το μάθουμε. Τα Ταμεία μπήκαν ήδη στο κούρεμα, δεν αντέχουν να δώσουν συντάξεις πόσο μάλλον εφάπαξ, είναι εδώ επίσης η τρόικα για να μας πάρει το νέα μέτρα. Το πολύ μέχρι αρχές του χρόνου θα μάθουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.