Ντράγκι: Πρόωρο ένα τρίτο πακέτο

550_334_193466.jpg

Την άποψη ότι είναι πρόωρο να εκτιμηθεί αν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επέμεινε ακόμη ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σε συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και από ευρωπαϊκής πλευράς θα συνεχιστεί η συμμετοχή μέχρι τα τέλη του 2014, ενώ η συμμετοχή του ΔΝΤ θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2016.

«Ως εκ τούτου είναι πρόωρο να πούμε εάν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα ή επέκταση του σημερινού προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση θα εξαρτηθεί επίσης και από την έκταση της πρόσβασης στις αγορές στα τέλη του 2014, κάτι που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν υπάρχει κάτι που να αναθεωρεί αυτήν την άποψη, υποστήριξε ο Μ. Ντράγκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.