Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα

ntaiselmploum4_401341259 Δεν αποκλείει προληπτικό πρόγραμμα πιστώσεων για την Ελλάδα που θα συνοδεύσει τη χώρα στην προσπάθεια αυτόνομου δανεισμού ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του σώματος στο Λουξεμβούργο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θεωρεί ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πεις κανείς τι θα συμβεί στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους, θεωρεί ότι οι προληπτική γραμμή πιστώσεων είναι μια από τις επιλογές και προαναγγέλλει ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και διαπίστωση του ύψους των χρηματοδοτικών αναγκών.

Στο ερώτημα αν «θα συνιστούσε στην Ελλάδα μια προληπτική γραμμή πιστώσεων καθώς το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα τελειώνει το Δεκέμβρη;», ανέφερε:

«Είναι λίγο νωρίς για να σας πως, είμαστε ακόμα στην μέση αυτού του προγράμματος, που εκτείνεται ως το τέλος του χρόνου, υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμα και περαιτέρω εκταμιεύσεις, αν η ελληνική πλευρά αποφασίσει να δεσμευθεί για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει και πριν από το τέλος του χρόνου θα πρέπει να αποφασίσουμε το τι θα ακολουθήσει. Το πρόγραμμα που αναφέρατε είναι μία πιθανότητα».

Ερωτηθείς αν «θα το συνιστούσε, απάντησε: «Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα, πριν από το τέλος του χρόνου θα κάνουμε νέους υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του χρέους, θα δούμε ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης για του χρόνου και τα επόμενα έτη και μετά θα δούμε τι είναι απαραίτητο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.