ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ»: Η συγγενής τα έκανε… γυαλιά – καρφιά μετά από παρατήρηση της Κοινωνικής Λειτουργού

agios andreas Γυαλιά – καρφιά κόντεψε να τα κάνει την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» η κόρη ηλικιωμένου ασθενούς ο οποίος νοσηλεύεται για περισσότερο από ένα μήνα σε κλινική του δευτέρου ορόφου στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αφορμή για το ότι η συνοδός βγήκε εκτός εαυτού ήταν η κατηγορία που της «απαγγέλθηκε» από κοινωνική υπηρεσία ότι… έχει εγκαταλείψει μόνο και αβοήθητο τον πατέρα της στο κρεβάτι του πόνου! Ο ασθενής αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα υγείας και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, υπέστη σοβαρότατους τραυματισμούς σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ο άτυχος ηλικιωμένος αδυνατούσε να ανακάμψει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμένει σε ανήμπορη κατάσταση στο κρεβάτι του πόνου και τα προβλήματα υγείας του να επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται. Παράλληλα τα τραύματά του δεν επουλώνονται. Απεναντίας έφθασε στο σημείο να αντιμετωπίζει και σημάδια κατάκλισης τα οποία χρήζουν επείγουσας φροντίδας.

Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει μόνο από τους οικείους του ή έστω μέσω αποκλειστικής νοσοκόμας. Και εκεί εστιάστηκε το πρόβλημα. Διότι η κοινωνική υπηρεσία που επισκέπτεται τακτικά το νοσηλευτικό ίδρυμα καλούμενη να προλάβει τέτοιου είδους καταστάσεις, διαπίστωσε συχνή απουσία των οικείων προσώπων του ασθενούς και προπαντός εξακρίβωσε πως δεν υπήρχε αποκλειστική νοσοκόμα για να ασχολείται μαζί του.

Έτσι η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας κάλεσε την κόρη του ηλικιωμένου προκειμένου να την επιπλήξει εφιστώντας της την προσοχή…

 dete.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.