Η BILD ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο SPIEGEL ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!

Spiegel-merkel

«Η πολιτική της Μέρκελ θυμίζει περισσότερο έναν ψυχοπαθή που έχει στρέψει το πιστόλι στο κεφάλι του και παράλληλα απειλεί τους υπόλοιπους» . Με αυτά τα λόγια περιγράφει την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου στην ευρωζώνη ο Wolfgang Münchau, σε κεντρικό άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται στους απροβλέπτους κινδύνους που ενέχει μια συνεχιζόμενη πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ευρώπη, παρά στην κρίση χρέους των χωρών – μελών της ευρωζώνης και συγκρίνει την αδιέξοδη πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ με αυτήν των ορθών αποφάσεων του πρώην Καγκελαρίου Σμιτ

Παράλληλα, και μία ημέρα μετά την πρωτοφανή «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» των Financial Times Deutschland και η γερμανική ταμπλόιντ Bild απευθύνει επιστολή προς τους Έλληνες.

Γραμμένη στα ελληνικά και στα γερμανικά, η επιστολή προειδοποιεί σε ιδιαίτερα οξύ τόνο ότι «εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε». Η επιστολή, με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα κανένα λάθος» και υπέρτιτλο «Μια επιστολή της Bild από ανησυχία για την Ευρώπη», συνοδεύεται από εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή το εάν η κρίση θα κορυφωθεί δρ ματικά σε όλη την Ευρώπη»

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητοί Έλληνες,

είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές. Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι. Η BILD σάς λέει: Είναι στο χέρι σας. Έχει διαφορά. Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε.

Αλλά εδώ και πάνω από δυο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί, και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ. Ότι παρόλα αυτά στην Ελλάδα μας βρίζουν Ναζί, δεν το βρίσκουμε αστείο. Τέλος πάντων.

Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις παραβιάζοντας κάθε συμφωνία – θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε. Εάν εσείς αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε εμείς το θέλουμε.

Είναι στο χέρι σας. Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής. Και πολύ φοβόμαστε: δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.

Φιλικά,

Η Bild σας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.