ΝΔ: Καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ για εφεδρείες με κομματικό χρώμα

«Κομματικές μεθοδεύσεις» σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας καταγγέλλει η ΝΔ, κάνοντας λόγο για τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα.«Η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας – με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου – πέρα από τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί, εγείρει τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα», τονίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως υποστηρίζει, «οι εμπνευστές του σχετικού νόμου, αφού εξαίρεσαν από την εφεδρεία, όχι μόνον τους γενικούς διευθυντές, αλλά και τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές -θέσεις δηλαδή που δεν αναγνωρίζονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα- έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές με υπαλλήλους της αρεσκείας τους».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, «προχώρησαν σε μετατάξεις ”ημετέρων” από θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού δημόσιου τομέα που δεν καταργούνται.  Ήταν άλλη μια σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν τους ”δικούς τους” από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία».

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι «οι ανήθικες αυτές κομματικές μεθοδεύσεις δεν γίνονται ανεκτές και θα καταργηθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.