Να ολοκληρωθεί το σημαντικό οδικό έργο Λιναριάς – Λούβρου

dromos_aksonas_espa_odos_aftodioikisiΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Να ολοκληρωθεί το σημαντικό οδικό έργο Λιναριάς – Λούβρου

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ:

«Είναι απαράδεκτο να έχει εγκαταλειφθεί όταν είναι κατά 80% έτοιμο!…»

Στα σοβαρά θέματα των οδικών αξόνων που έχουν άμεση σχέση με το Νομό και αφορά ιδιαιτέρως  την ανάπτυξή του κάνει  νέα παρέμβαση το Επιμελητήριο Ηλείας, με έγγραφο που εστάλη στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδική μνεία γίνεται μάλιστα για το πολύ σημαντικό τμήμα Λιναριάς – Λούβρου το οποίο όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος έχει εγκαταλειφθεί αν και είναι έτοιμο σε ένα ποσοστό 80%. Το γεγονός αυτό προκαλεί την αγανάκτηση του κόσμου, που προβλέπει στην ολοκλήρωση των εργασιών για να εξυπηρετηθεί κυρίαρχα, σε ένα μεγάλο μέρος των μετακινήσεών του.

Με το ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη η ανάγκη για βελτίωση στον δρόμο Πύργου – Ολυμπίας – Βυτίνα στο τμήμα Πύργου – γέφυρας Νέδα , της Ε.Ο 111 κλπ.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται από τον κ. Νικολούτσο προς τον Υπουργό Υποδομών έχουν ως εξής:

«Το Επιμελητήριο Ηλείας  εδώ και  πολύ καιρό παρεμβαίνει συστηματικά για τη βελτίωση της οδικής προσβασιμότητας του Νομού μας.

Εχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση του έργου της Ολυμπίας οδού και ελπίζει βάσει και της ανακοίνωσης  του Υπουργείου σας, ότι η Ολύμπια οδός θα ολοκληρωθεί όπως αρχικά σχεδιάστηκε.

Αγωνιζόμαστε όμως παράλληλα για την βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, ώστε μέχρι την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου να διαθέτουμε  ένα σχετικά ασφαλές και βατό οδικό δίκτυο.

Πληροφορηθήκαμε ότι θα διατεθούν πιστώσεις για το τμήμα Πύργος – Γέφυρα Νέδα, καθώς  και για την Ε.Ο 111.

Σας παρακαλούμε να εντάξετε στον άμεσο προγραμματισμό σας την χρηματοδότηση για βελτίωση της Ε.Ο Πύργου – Ολυμπίας – Βυτίνας, που δίνει  σημαντικές δυνατότητες διασύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων της Πελοποννήσου (Ολυμπία – Μυκήνες) ζητούμενο από πολλά τουριστικά γραφεία που διακινούν το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν.

Με την ευκαιρία, σας γνωρίζουμε ότι το σημαντικό οδικό έργο Λιναριά – Λούβρο τμήμα της Ε.Ο Ολυμπία –Βυτίνα – Τρίπολη έχει εγκαταλειφθεί ενώ είναι έτοιμο κατά 80% και προκαλεί απαξιωτικά συναισθήματα για την διαχείριση του οδικού έργου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.