Να δίνεται προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης, ζητούν 55 βουλευτές της ΝΔ

9C0454E9FEC6A6B34D5BD77FD1B62AF1.jpg

Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος θέρμανσης κατέθεσαν 55 βουλευτές της ΝΔ, ανάγοντας με τον τρόπο αυτό το ούτως ή άλλως σοβαρό ζήτημα σε βασική επιδίωξη της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Γιώργο Βλάχο και την συνυπογράφουν 54 βουλευτές και προτείνουν το ποσό που έχει προβλεφθεί να δοθεί προκαταβολικά, με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να αποφευχθεί το περσινό φαινόμενο, της μη απόδοσης των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους.

Αναλυτικά, η ερώτηση έχει ως εξής:

«Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και αναφορικά με το ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι θα ισχύσει τελικά φέτος με τη διαδικασία επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Εφόσον οι διακηρύξεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκατ. ευρώ, τότε οφείλει το Υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους.

Για παράδειγμα, μπορεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε έκδοση «κουπονιών» για τους δικαιούχους, για το ποσό που αναλογεί στον καθένα –ανάλογα με το εισόδημά αλλά και τον τόπο διαμονής τους- με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου.

Ακολούθως οι πρατηριούχοι, το «κουπόνι» μαζί με την απόδειξη παράδοσης της ποσότητας που αναλογεί σε αυτό, θα μπορούν να το εκταμιεύουν από συγκεκριμένο λογαριασμό από όλες τις τράπεζες. Κατόπιν τούτων…

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποιο είναι το ποσό, το οποίο έχει προβλεφθεί για να εκταμιευθεί φέτος, για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης;

2. Η διαδικασία επιδότησης των δικαιούχων, θα προβλέπει το ποσό που αναλογεί να δίνεται προκαταβολικά;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.