Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην περιοχή της Νεράιδας

kontogiannis3_18601944ac9c4f26f06083bdc6bb4929Τα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο πυρόπληκτο τοπικό διαμέρισμα Νεράιδας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Κοντογιάννης, τα προβλήματα αφορούν στην  πυρασφάλεια, το οδικό δίκτυο ακόμα και το δίκτυο ύδρευσης, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Δημήτρης Σαρλάμης στον τοπικό τύπο.

Συγκεκριμένα, ως προς την πυρασφάλεια είναι αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες σε μάνικες και γεννήτρια ώστε εν όψει και της θερινής περιόδου, προκειμένου να υπάρχει σύστημα πυρασφάλειας .

Για τον κεντρικό δρόμο έξω από το χωριό, μήκους 1.300 μέτρων, εκ των οποίων τα 700 μέτρα είναι εντός του οικισμού, ο Ηλείος Βουλευτής τόνισε πως η ανακατασκευή του είναι αναγκαίο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, γεγονός που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή και θα διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των κατοίκων. Επίσης, μέτρα πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, εσωτερικού και αγροτικού, αλλά και νομαρχιακού.

Τέλος, στην Ερώτηση γίνεται ειδική αναφορά στην περίπτωση κατοίκου της περιοχής ο οποίος έχει μπλέξει επί χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, καθώς το δίκτυο ύδρευσης δεν φτάνει στο σπίτι του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.