Ναταλία Σπυροπούλου: Η πρωτοτυπία της χάρισε το βραβείο!

Πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε η Ναταλία Σπυροπούλου από την Αμαλιάδα, η οποία όπως έγινε γνωστό από προχθές, απέσπασε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2012.Η ίδια ανέφερε ότι αποφάσισε να σχεδιάσει κάτι που θα ξέφευγε από την πεπατημένη, κάτι που δεν ήταν συνηθισμένο για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, ρίσκαρε και τελικά το αποτέλεσμα αποτελεί για την ίδια κάτι παραπάνω από δικαίωση, ενώ χθες δεν έκρυβε τη χαρά και τον ενθουσιασμό της και δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο και η αφίσα της θα είναι η αφίσα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. 

Συνδυασμός σύγχρονου και παραδοσιακού

Το έργο της βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή αφού χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και αποπνέει τα σημεία των καιρών. Η δημιουργία φέρνει στο νου το χρώμα των παλαιότερων, παραδοσιακών Καρναβαλιών, ενώ συνδυάζει το ύφος της αλλοτινής Αποκριάς με την επικαιρότητα, εμπλουτισμένη με πινελιές σύγχρονου στυλ.

Η Ναταλία που έχει σπουδάσει γραφίστρια, είχε αρχικά τρεις ιδέες για το συγκεκριμένο θέμα και μετά από μία εβδομάδα σκέψης και δοκιμών, κατέληξε στο αποτέλεσμα που της χάρισε και το βραβείο. «Ήθελα να είναι μία αφίσα που θα έχει την αίσθηση της χαράς και της διασκέδασης, αλλά θα έχει και λίγο πιο ρετρό ύφος. Ήθελα να είναι λίγο πιο ρομαντικό, αλλά ταυτόχρονα να δώσω και την αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στο Καρναβάλι. Ότι είναι μία γιορτή για όλους» δήλωσε η Ναταλία Σπυροπούλου.

Στην αφίσα, απεικονίζεται ο Καρνάβαλος καθισμένος σε παγκάκι-σε στάση αναμονής- με τη βαλίτσα ακουμπισμένη δίπλα στα πόδια του, τα οποία «πατάνε» στη γη, αλλά με το κεφάλι του να κοιτά ψηλά στον ουρανό και να ονειρεύεται. Στο φόντο σημεία κατατεθέντα της Πάτρας, το συντριβάνι της πλατείας Γεωργίου και το Αρχαίο Ωδείο, μαρτυρούν τη σύγκλιση Κάτω και Άνω Πόλης και των στοιχείων που πρεσβεύουν(σύγχρονο και παραδοσιακό) στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή.

Η Ναταλία Σπυροπούλου είναι κόρη της κας Φωτεινής Παπαντωνοπούλου, της πρώην προϊσταμένης του 1ου γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πήρε πέρυσι σύνταξη.

ΠΑΤΡΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.