Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον αγροτικό τομέα

NTOMATA AGROTES Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση νέας δράσης επιδοτούμενης κατάρτισης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα…
στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Το πρόγραμμα, μετά από διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων, θα υλοποιήσει ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», ενώ εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι (µέλη αγροτικών συνεταιρισµών) και υποαπασχολούμενοι στον αγροτικό τοµέα µε προϋπόθεση α) να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους να µην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας ανάλογα µε τον αριθµό των οικογενειακών µελών.
Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ και έχει στόχο την κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1 (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου) σε αντικείμενα σχετικά με δυναμικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΕΠ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»: http://www.epeaa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.