Νέο μικρό SUV από τη Mazda..(foto)

 Νέο μικρό SUV από τη Mazda

Τα μικρά σε διαστάσεις SUV αυξάνονται και πληθύνονται συνεχώς και έτσι, μετά τις Chevrolet, Opel, Ford, Renault, Peugeot και VW, που έχουν λανσάρει ή ετοιμάζονται να λανσάρουν ένα νέο μοντέλο του είδους, η Mazda είναι μια ακόμη εταιρεία που θα μπει στην κατηγορία.

Το 2014 λοιπόν θα δούμε στην Ευρώπη το νέο Mazda CX-3, ένα εντελώς νέο 5θυρο μικρό SUV, το οποίο θα έρθει για να προστεθεί στην γκάμα των «CX» μοντέλων της εταιρείας, κάτω από τα Mazda CX-9 και CX-5.

Με μοντέρνα σχεδίαση

Μπορεί το νέο Mazda CX-3 να αναμένεται στην αγορά το 2014, οι «κατάσκοποι» ωστόσο έχουν ήδη παρουσιάσει τις πρώτες, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, βλέπουμε μια στρογγυλεμένη και άκρως μοντέρνα σχεδίαση, με έναν ιδιαίτερο δυναμισμό στο εμπρόσθιο τμήμα.

 Νέο μικρό SUV από τη Mazda

Εκεί λοιπόν συναντούμε μεγαλύτερη από ποτέ τη νέα μάσκα των μοντέλων της Mazda, με την κυψελοειδή γρίλια και το μεγάλο λογότυπο της εταιρείας. Εκατέρωθεν της μάσκας έρχονται τα νέα καμπυλόγραμμα φωτιστικά που εφάπτονται πάνω στη μάσκα.

Αντίστοιχα, στο κάτω τμήμα οι θέσεις των προβολέων ομίχλης φιλοξενούν μια λεπτή λωρίδα LED φωτιστικών, για τους προβολείς ημέρας.

Στο πίσω τμήμα, κυριαρχούν επίσης οι καμπύλες γραμμές, με τα φωτιστικά να είναι αντίστοιχα στρογγυλεμένα και το παρμπρίζ να έχει σχετικά μικρές διαστάσεις, φέρνοντας σε crossover οχήματα.

 Νέο μικρό SUV από τη Mazda

Κινητήρες SkyActiv και μόνο δικίνητο

Κάτω από το μπροστινό καπό του νέου Mazda CX-3 θα δούμε τη νεότερη εκδοχή των SkyActiv κινητήρων της εταιρείας, οι οποίοι θα συνδυάσουν τη χαμηλή κατανάλωση με τις πολύ καλές επιδόσεις.

Ανάμεσά τους αναμένεται να συμπεριληφθεί ένας εντελώς νέος diesel κινητήρας 1,6 λίτρων, με εκπομπές ρύπων ακόμη και κάτω από τα 100 γρ./χλμ.

Πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο και για έναν ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων με turbo και αντίστοιχα χαμηλή κατανάλωση.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο γενικότερο οικολογικό πλαίσιο του αυτοκινήτου, δεν αναμένεται το νέο CX-3 να έχει και τετρακίνητη επιλογή, αλλά είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.