Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επικινδυνότητα της πολιτικής της κ. Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου μπέρδεψε την ημερομηνία εκλογών στο ΠΑΣΟΚ με την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων …!!! Δεν μπορούν να τυπωθούν τα τετράδια των εξετάσεων. Έκανε πάλι το θαύμα της η κ. Διαμαντοπούλου !!

«Τη νέα σχολική χρονιά είναι σίγουρο ότι θα έχουν πλέον τυπωθεί τα βιβλία και τα τετράδια της προηγούμενης…»Τραγελαφικές καταστάσεις εκτυλίσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της Παιδείας. Η κατάρρευση του εκπαιδευτικού μας συστήματος δεν έχει τέλος.

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επικινδυνότητα της πολιτικής της κ. Διαμαντοπούλου.

Όπως κατέθεσε σε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας ο κ. Νικολόπουλος «Δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου κάνουν λόγο για τον κίνδυνο  οι πανελλαδικές  να μείνουν … χωρίς χαρτί. Όπως και στην περίπτωση των βιβλίων που έφτασαν Χριστούγεννα και ακόμη τυπωνόταν έτσι και τώρα υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση.»

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ από το βήμα του Κοινοβουλίου μετέφερε την αγωνία των εκπαιδευτικών όλης της χώρας που καταγγέλλουν ότι  έχουν παρέλθει οι προθεσμίες κατά τις οποίες το Υπουργείο θα πρέπει να δώσει την εντολή για το τύπωμα των τετραδίων στα οποία γράφουν τα παιδιά εξετάσεις.

 

Συγκεκριμένα τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής : «Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει χαρτί για τα εσωτερικά φύλλα, δεν υπάρχει το χαρτί για τα εξώφυλλα όπου οι μαθητές αναγράφουν τα στοιχεία τους και οι διορθωτές τη βαθμολογία. Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και με τα άλλα αναλώσιμα όπως οι ταινίες επικάλυψης των στοιχείων, αλλά και οι φάκελοι.»

 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Νικολόπουλος τόνισε : «Ο σχετικός διαγωνισμός που έγινε και ήταν μειοδοτικός, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες  ναυάγησε και τώρα ουσιαστικά είναι όλα στον αέρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και
ο οργανισμός έκδοσης των βιβλίων ουσιαστικά βάζει λουκέτο στο τέλος του μήνα και έτσι δεν υπάρχει καν το περυσινό δίχτυ ασφαλείας.»
Ο χρόνος πιέζει και  η απάντηση από το Υπουργείο είναι η σιωπή…

 

Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή και απευθυνόμενος στην κ. Διαμαντοπούλου της τόνισε ότι η έλλειψη σχεδιασμού, οργάνωσης και  προγραμματισμού έχει οδηγήσει σε τρομερά λάθη το Υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των οποίων δυστυχώς πληρώνουν οι ελληνικές οικογένειες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

 

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε σαφείς εξηγήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αν αληθεύουν  τα δημοσιεύματα περί προβλήματος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις λόγω έλλειψης χαρτιού και σαφή τοποθέτηση για τις ενέργειες προς επίλυση του προβλήματος.

Στα ερωτήματα που ζητούν απάντηση κατά την εκτίμηση του Βουλευτή είναι και το θέμα που έχει προκύψει με την κατάργηση του ΟΕΔΒ και τη σχετική ενημέρωση που είχε γίνει ότι δεν μπορεί να αναλάβει την εκτύπωση των τετραδίων. Ζήτησε λοιπόν να κατατεθεί στη Βουλή ολόκληρη η αλληλογραφία του Οργανισμού με την Υπουργό Παιδείας για να αποδειχθεί ποιος κωλυσιεργεί.

 

Τελειώνοντας ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, κ. Νικολόπουλος ζήτησε από την Υπουργό να καταθέσει όλη τη σχετική αλληλογραφία που αποδεικνύει αν έχει περάσει  η προθεσμία για την έκδοση εντολής τυπώματος των τετραδίων. Και φυσικά κάλεσε την κ. Διαμαντοπούλου να δεσμευθεί ενώπιων του Κοινοβουλίου ότι θα υπάρξει απρόσκοπτη λειτουργία των Πανελληνίων Εξετάσεων κάτω  από αυτές τις συνθήκες;

 

Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει ο τόπος κανείς δεν νομιμοποιείται να κωλυσιεργεί και να παρατείνει την αγωνία χιλιάδων νέων ανθρώπων … !!

 

Επιτέλους ας αναλογιστεί και η κ. Διαμαντοπούλου τις ευθύνες που την βαραίνουν και ας καταλάβει επιτέλους ότι ημερομηνία ορόσημο γι’ αυτήν δεν είναι η 18 Μαρτίου, ημέρα εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η 21 Μαΐου, ημέρα έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.