Μόχλευση για ένα μεγάλο ομόλογο

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επιμένει να «ανάβει κόκκινο». Ωστόσο, οι πιέσεις που δέχεται είναι κάτι παραπάνω από έντονες και τώρα τελευταία με πολλαπλές αφετηρίες.

Ο λόγος αφορά στην πρόταση που έχει κατατεθεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με την έκδοση ενός μεγάλου ομολογιακού δανείου, μέσα στον Ιούνιο, αν είναι δυνατόν. Το πιθανότερο, πάντως, είναι πως η απάντηση που θα δοθεί θα είναι αρνητική.

Ο επικεφαλής του οικονομικού επι τελείου είναι αρνητικός σε αυτή την εξέλιξη, θεωρώντας ότι είναι πολύ πρόωρη.

Το σημαντικό ωστόσο είναι πως μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια, όπως το αμερικανικό Third Point, επιμένουν σε μια επίσπευση των διαδικασιών, ενώ στην ίδια «γραμμή» μπαίνουν επίσης και άλλα γνωστά ονόματα του χώρου, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη και ειδικότερα από το Λονδίνο.

Λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση που φέρεται να μελετάται δεν έχουν γίνει γνωστές. Λέγεται ότι είναι πενταετές, αλλά κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα τίποτα ουσιαστικό. Όμως, το μόνο σίγουρο είναι πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το θέμα θα τεθεί και πάλι επί τάπητος. Χωρίς να είναι δεδομένη ακόμα η απάντηση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.