Μόνο το 3,7% του πληθυσμού οι γυναίκες επιχειρηματίες στην Ελλάδα

Ένα ιδιότυπο, εποικοδομητικό και καινοτόμο  “BRA(ND) DE FER”, με «δυνατούς παίκτες» από τον χώρο του BRANDing είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι και οι φίλες του Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) – Τμήμα Μακεδονίαw, στις 5 Απριλίου. Η εκδήλωση ήταν η τρίτη του κύκλου δράσης SUCCESS STORIES – ROLE MODELS με επίκεντρο τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και η ανταπόκριση από το κοινό της πόλης μας ήταν ενθουσιώδης, αφού το «έπαθλο» για όσους παρακολούθησαν τον ιδιότυπο αυτό αγώνα, ήταν η γνώση και η εμπειρία των δυο διακεκριμένων προσκεκλημένων του ΤΟΓΜΕ.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Λία Νικοπούλου – Προέδρου, Ph.D.–Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας «Brandexcel / CBX», ενώ «συνομιλητής» της ήταν ο κ. Βαγγέλης Λιάκος, συνεταίρος και συνιδρυτής του γραφείου Beetroot Design Group, και οι δυο πρωτοπόροι στο χώρο του «branding». Οι δύο προσκεκλημένοι του ΤΟΓΜΕ, ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το branding και μετέφεραν την εμπειρία τους σχετικά με την επιχειρηματικότητα σε περιόδους κρίσης, την σημασία της ηγεσίας, αλλά και τις προσωπικές τους ιστορίες, δυσκολίες και προκλήσεις στον επαγγελματικό στίβο.

Η κεντρική ομιλήτρια, κ. Λία Νικοπούλου – Προέδρου, αναφέρθηκε τόσο στις προκλήσεις όσο και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αναγνωρίζοντας τα επιπλέον εμπόδια της γυναίκας – επιχειρηματία που ταυτόχρονα είναι μητέρα και σύζυγος. Όμως, παρά τις προκαταλήψεις που κατά καιρούς αντιμετώπισε, κατέληξε στο να προτρέψει τις νέες εργαζόμενες να αφοσιωθούν στο στόχο τους με επιμονή, διάθεση, σκληρή δουλειά και προσήλωση στο όραμά τους.

Και οι δυο συνομιλητές συμφώνησαν στο ότι ακόμα και τώρα, μεσούσης της κρίσης, υπάρχουν ελληνικά προϊόντα και καινοτόμες ιδέες που αξίζει να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των νέων και των επίδοξων επιχειρηματιών στη χώρα μας, δίνοντας έτσι μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της τρίτης πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης και γνωριμίας του ΤΟΓΜΕ – Τμήμα Μακεδονίας με την κ. Αγγελική Νταλιάνη, στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων με τίτλο: «Το ΤΟΓΜΕ συναντά Γυναίκες Μάνατζερ και Επιχειρηματίες στο χώρο εργασίας τους». Η κ. Νταλιάνη, ιδρύτρια του Ασφαλιστικού Οργανισμού Νταλιάνη,  που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ασφαλειών από τη δεκαετία του ‘70, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕΔΕ, που διετέλεσε μάλιστα και Πρόεδρος του ΙΑΓΜΕ Θεσσαλονίκης (του αντίστοιχου σημερινού ΤΟΓΜΕ).

«Στη χώρα μας, που μόνο το 3.7% του πληθυσμού είναι γυναίκες επιχειρηματίες αρχικών σταδίων, είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε τρεις ιστορίες επιχειρηματικής τόλμης αρχικών σταδίων, να εντοπίσουμε τις διαφορές αλλά και τα κοινά χαρακτηριστικά, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες», δήλωσε η Πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ – Τμήμα Μακεδονίας, κ. Λιάνα Γούτα. «Οι ιστορίες τους είναι συναρπαστικές, και τα μηνύματα αισιόδοξα, παρά τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουμε καλά».

Την οργανωτική επιτροπή του κύκλου δράσης “SuccessStories-RoleModels” αποτελούν οι κ.κ. Ντόρα Τόδη, Εβίτα Γκαντίνα, Κατερίνα Γκοτζαμάνη, Μαρία Τσακάλου και Φωτεινή Χατζηευστρατίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.