Μικρά κάμπριο με γαλλική φινέτσα

 Μικρά κάμπριο με γαλλική φινέτσ α

Με γαλλική φινέτσα, έντονη προσωπικότητα και ξεχωριστό στυλ, τα δύο μικρά κάμπριο που ετοιμάζουν οι Citroen (DS3 Cabrio) και Peugeot (208 Cabrio) θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε καλοκαιρινές βόλτες με στυλ.

Είναι δεδομένο πως η κρίση θέλει καλοπέραση. Μάλιστα, όταν αυτή μπορεί να επιτευχθεί με ένα αυτοκίνητο που έχουμε αποκτήσει δίχως να ξοδέψουμε μια περιουσία τότε τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μια κατηγορία αυτοκινήτων που μπορεί να μας προσφέρει το «κάτι παραπάνω» είναι αυτή των μικρών κάμπριο μοντέλων που αν και την τελευταία 2ετία έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορά, αναμένεται βραχυπρόθεσμα να κάνουν λίγο περισσότερο αισθητή την παρουσία τους.

«Υπεύθυνος» για αυτό θα είναι ο όμιλος PSA Peugeot Citroen, στους κύκλους του οποίου εξελίσσονται ήδη τα Citroen DS3 Cabrio και Peugeot 208 Cabrio, δηλαδή δύο μικρά ανοιχτά μοντέλα με ιδιαίτερο στυλ και προσωπικότητα ικανή να τραβήξει το αυξημένο ενδιαφέρον όσων θέλουν να ξεχωρίζουν.

Peugeot 208 Cabrio

Nεανικό design, ισχυρά και οικονομικά μοτέρ αλλά και διακριτικές δόσεις γαλλικής φινέτσας είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο 208.

 Μικρά κάμπριο με γαλλική φινέτσα

Τι μπορεί να είναι αυτό όμως που θα ταίριαζε γάντι στη γκάμα του νέου μικρού μοντέλου που ετοιμάζει η Peugeot; Μα φυσικά μια cabrio έκδοση αμαξώματος.

Αυτή, ετοιμάζεται ήδη. Το μοντέλο δείχνει αρκούντως δυναμικό και μοντέρνο και σίγουρα φαίνεται πως έχει όλα τα φόντα να προσελκύσει το νεανικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Από τεχνικής άποψης, τα μοτέρ του 208 Cabrio θα είναι ίδια με αυτά της χατσμπακ έκδοσης.

Δηλαδή θα δούμε κινητήρες βενζίνης και diesel 1,4 και 1,6 λίτρων με έμφαση στην οικονομία, στις επιδόσεις ή και στα δύο. Η παρουσίαση της ανοιχτής έκδοσης του Peugeot 208 αναμένεται στα τέλη του 2012 ή μέσα στο 2013.

Και κάμπριο το Citroen DS3

Όταν παρουσιάστηκε το DS3 προκάλεσε αίσθηση. Το μικρό μοντέλο της Citroen ξεχώρισε αμέσως για τον έντονο χαρακτήρα και το νεανικό και δυναμικό στυλ που έχει, ταυτόχρονα με το premium ύφος.

Επί της ουσίας, ακριβώς σε αυτά τα στοιχεία θα συνεχίσει να επενδύει η γαλλική φίρμα προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το εμπορικό προφίλ του DS3, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά μια κάμπριο έκδοση αμαξώματος.

 Μικρά κάμπριο με γαλλική φινέτσα

Με μαλακή οροφή

Το βασικό στοιχείο στο ανοιχτό Citroen DS3 δεν είναι άλλο από τη μαλακή υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που θα χρησιμοποιήσει. Αυτή εκτιμάται πως του ταιριάζει πολύ αφού «δένει» αρμονικά με τον σπορτίφ και αλλά και διακριτικά premium χαρακτήρα του.

Μοτέρ 1,6 λίτρων ισχυρά και φιλικά προς το περιβάλλον

Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση σχετικά με τα μηχανικά σύνολα του ανοιχτού 4θέσιου DS3, εκτιμάται πως η γκάμα του γαλλικού μοντέλου δεν θα διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις χατσμπακ εκδόσεις που γνωρίζουμε ήδη.

Ουσιαστικά, το στυλάτο DS3 Cabrio θα το δούμε με μοτέρ βενζίνης τούρμπο άμεσου ψεκασμού 1,6 λίτρων ισχύος 156 ίππων, η μέση κατανάλωση του οποίου θα βρίσκεται (βάσει των εργοστασιακών προδιαγραφών) λίγο κάτω από τα 7,0 λτ./100 χλμ.

Επίσης, δεν αποκλείεται με το κάμπριο αμάξωμα να δούμε και την ισχυρότερη έκδοση του DS3 παραγωγής με τον ίδιο κινητήρα και ισχύ διαμορφωμένη κοντά στους 200 ίππους (όπως το συλλεκτικό DS3 Racing).

Η παρουσίαση του DS3 Cabrio εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2012.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.