ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Οι άγιες μέρες του Πάσχα, παρέχουν για τον καθένα μας, διπλό μήνυμα. Την ευκαιρία για ουσιαστική αυτογνωσία, για εσωτερικό φωτισμό, για προσφορά και θυσία για τον συνάνθρωπο από τη μια, και την ελπίδα από την άλλη πως καμία δυσκολία της ζωής, κανένας πόνος, καμία ατομική ή κοινωνική προσφορά δεν μένει χωρίς την μεγάλη προσδοκία της χαράς και της Ανάστασης.

Το προσκλητήριο του Εσταυρωμένου «θυσία για τον άνθρωπο» ας γίνει για τον καθένα μας πράξη προσφοράς για το συνάνθρωπο, «κοντά στον πολίτη », προπάντων σε εκείνον που μας χρειάζεται περισσότερο.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η Ανάσταση του Κυρίου αποκτά πλέον ένα καινούριο συμβολισμό, τώρα που οι αντιξοότητες είναι υπαρκτές και οι οικονομικές δυσκολίες μεγάλες.

Το Πάσχα και η Ανάσταση αποτελούσαν πάντα για τους Έλληνες πηγή έμπνευσης και αφορμή περισυλλογής.
Στη σημερινή δύσκολη κοινωνική συγκυρία ο κάθε πολίτης ξεχωριστά έχει ανάγκη, όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν, το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης.
Έχουμε υποχρέωση να καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα μας και τους Ελληνες  και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική.

Από την καρδιά μου εύχομαι, οι Άγιες Μέρες του Πάσχα να γεμίσουν τις καρδιές όλων μας με γαλήνη, αισιοδοξία και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Το λυτρωτικό μήνυμα της Ανάστασης ας γεμίσει τις καρδιές μας με προσδοκία, ελπίδα και αισιοδοξία για να υπερβούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως χώρα και ως κοινωνία.

Ελπίδα και προσδοκία για την αλλαγή της σημερινής δύσκολης και σκληρής πραγματικότητας, αισιοδοξία για την υπέρβαση της ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και ελπίδα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ευημερίας

Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει την άνοιξη στις καρδιές όλων μας και την πρόοδο στο τόπο μας. Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μας, όπου κι αν βρίσκονται αυτές τις άγιες μέρες, να έχουν προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και προκοπή.

Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα ας φέρουν σε όλους μας δύναμη και κουράγιο για τα δύσκολα που έρχονται, ώστε  να ξεπεράσουμε το Γολγοθά και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον  για τις επόμενες γενιές με ανθρωπιά και ευημερία.

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες Ηλείους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία σε αυτούς και τις οικογένειές τους!

Χρόνια Πολλά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.