Με παραίτηση απειλεί ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ αν δεν αυξηθεί ο ΦΠΑ

pic-0-norm.jpg

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, είναι αποφασισμένος να παραιτηθεί σε περίπτωση που αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία έχει προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Corriere della Sera την Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα και το διευθυντή της, Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, «ο κ. Σακομάνι είναι βέβαιος ότι η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22%, δεν μπορεί πλέον να αναβληθεί, κάτι που εξήγησε με σαφήνεια τόσο στον πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, όσο και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ισχυρότεροι κυβερνητικοί εταίροι ( το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το κεντροδεξιό Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) τάσσονται ανοικτά υπέρ της αναβολής της αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας, για να μπορέσει να στηριχθεί, με τον τρόπο αυτό, η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την Corriere, ο κ. Σακομάνι έχει κουραστεί να ακούει άλλα πράγματα δημοσίως και άλλα στις ιδιωτικές συνομιλίες του με τους πολιτικούς ιθύνοντες, «ιδιαίτερα της μπερλουσκονικής Κεντροδεξιάς».

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα έσοδα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να διατηρήσει την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 3%, ενώ δηλώνει ευθέως ότι «αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να προστατέψει την προσωπική του αξιοπιστία, από τη στιγμή που δεν τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.