Με «ελληνικό άρωμα» το τελευταίο προεκλογικό μήνυμα της Μέρκελ

pic-0-norm.jpg

Το ενδεχόμενο αμοιβαιοποίησης ή αναδιάρθρωσης του χρέους στην Ευρωζώνη απέρριψε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Με το ελληνικό ζήτημα να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κεντρικά στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου, η κα Μέρκελ επανέλαβε, «δείχνοντας» την Ελλάδα, ότι η βοήθεια στις αδύναμες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα έρχεται μόνο υπό προϋποθέσεις.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των υποστηρικτών της την τελευταία ημέρα της προεκλογικής της εκστρατείας πριν τις εκλογές της Κυριακής η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ανταγωνιστικότητα θα κρατήσει την Ευρώπη ισχυρή στον κόσμο και όχι μόνο η αλληλεγγύη μεταξύ των πιο ισχυρών και αδύναμων ευρωπαϊκών χωρών. 

«Γι” αυτό πιστεύουμε ότι η αμοιβαιοποίηση του χρέους ή των κρατικών ομολόγων είναι η λάθος προσέγγιση. Η ευθύνη πέφτει μεμονωμένα στην κάθε χώρα», σημείωσε η κ. Μέρκελ.

«Με μας, τους Χριστιανοδημοκράτες, και αυτό θα αποφασίσουν οι πολίτες αυτή την Κυριακή, δεν θα υπάρξουν κοινά ταμεία αποπληρωμής χρέους και δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα», πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.