Με διαδικασίες εξπρές η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Διαδικασίες-εξπρές για κεραίες κινητής τηλεφωνίας που θα τοποθετούνται στο εξής, και νομική κάλυψη δύο ετών για τις υφιστάμενες προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Πρώτος στόχος του νομοσχεδίου, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, είναι η διευκόλυνση των επενδύσεων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που σήμερα λυμνάζουν στα συρτάρια της γραφειοκρατίας έως και τρία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 7.500 κεραίες, που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σήμερα, περίπου 6.000 δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας και είναι παράνομες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με τον υπουργό, δίνεται στη μείωση της γραφειοκρατίας, αφού για μία και μόνο άδεια κεραίας κινητής τηλεφωνίας απαιτούνται από εννέα έως έντεκα επιμέρους αδειοδοτήσεις ανάλογα με το αν η εγκατάσταση θα γίνει σε αρχαιολογικό χώρο.

Το νομοσχέδιο καθιερώνει ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα διαχειρίζεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα υποβάλουν ηλεκρονικά την αίτησή τους και οι φορείς θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Σε περίπτωση που ξεπεράσουν το τετράμηνο θα χορηγείται προσωρινό πιστοποιητικό το οποίο θα μετατρέπεται σε οριστική άδεια ή θα ακυρώνεται ανάλογα με την τελική απόφαση των αρμόδιων φορέων. Η νομική κάλυψη των δύο ετών αφορά εκείνες τις κεραίες που δεν έχουν καταγγελθεί.

Στο νομοθέτημα προβλέπεται ακόμη η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, από την 1/1/2013 με τα ΕΛΤΑ να παραμένουν ο αποκλειστικός φορέας καθολικής υπηρεσίας (υποχρέωση να στέλνουν γράμματα παντού π.χ. στην Ανάφη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.