ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

avgerinopoulou

«Ιδιαίτερα δυσμενή εντύπωση μου προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου, κ.Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος και έχει αρνηθεί την βοήθειά μου στο θέμα των απορριμμάτων, αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει και εντυπώσεις. Η συμπεριφορά του είναι αντιδεοντολογική, αντιθεσμική και εντελώς παλαιοκομματική, μικροκομματική και μικρόψυχη. Είναι δικαίωμά του να έχει επιλέξει ‘προστάτη’. Δεν είναι όμως, δικαίωμά του να αποστερεί από τους πολίτες τη βοήθεια που μπορώ να προσφέρω ως Βουλευτής του Ν. Ηλείας και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Θα ήθελα λοιπόν να ενημερώσω τους δημότες του Πύργου, αλλά και συνολικά τους πολίτες της Ηλείας για τα κάτωθι:

-Επανειλημμένα ζήτησα από τον κ. Λιατσή συνάντηση για το θέμα των απορριμμάτων, αλλά ουδέποτε ανταποκρίθηκε. Έχω πολλές φορές συζητήσει με αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πύργου, του πρότεινα τη βοήθειά μου, αλλά δεν την επιθυμεί. Αντιθέτως, με κατηγορεί κρυφά και φανερά ότι δεν βοηθώ στην επίλυση του θέματος. Ο κ. Λιατσής προεκλογικά με έβρισκε και με έψαχνε για να τον βοηθήσω, μετεκλογικά δεν βγαίνει ούτε στο τηλέφωνο.

-Σε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Λιατσή ήμουν παρούσα, πιέζοντας να δοθεί οικονομική βοήθεια για τη μεταφορά των απορριμμάτων.

-Ενώ, με πρόσκλησή μου, ήλθε στην Ηλεία η Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. κα. Μαρία Λοϊζίδου, που ειδικεύεται στα θέματα της ανακύκλωσης, ο κ. Λιατσής αρνήθηκε να μας συναντήσει, απαξιώνοντας και το Πολυτεχνείο. Αντίθετα, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αποδέχθηκε πρότασή της Καθηγήτριας και θα καταθέσει πρόγραμμα χρηματοδότησης στο ΥΠΕΚΑ και την ΕΕ για την ανακύκλωση.

-Ο κ. Λιατσής ουδέποτε μου έδωσε έστω και τις ελάχιστες πληροφορίες για να προωθήσω κι εγώ με τη σειρά μου, τους φακέλους του Δήμου Πύργου στο ΥΠΕΚΑ, την Περιφέρεια ή άλλού.

-Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των απορριμμάτων σε χώρο κοντά στο Γ.Ν. Πύργου έχω ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο από τον περασμένο Μάιο, και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος έχουν ήδη κινηθεί.

-Οι πολίτες της Ηλείας γνωρίζουν καλά τους αγώνες μου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη δημόσια υγεία. Δεν επιθυμώ λοιπόν να με ευχαριστήσει ο κ. Λιατσής δημοσίως. Ζητώ όμως, να απολογηθεί δημοσίως. Ως Ηλεία Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, επιθυμώ να βοηθήσω τον Πύργο, στον οποίο διαμένω μόνιμα, αλλά και τους πολίτες του Δήμου, και φυσικά όλης της Ηλείας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

-Για τον λόγο αυτό ζήτησα από την Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου-με επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον κ. Λιατσή και σε όλους τους Δημάρχους της Ηλείας-να πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση για να κλείσει οριστικά το θέμα της ενδιάμεσης φάσης.

Για να δούμε, λοιπόν, ο κ. Λιατσής θα έρθει στη συνάντηση στο Υπουργείο;

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εργαστούμε όλοι μαζί για να φτάσουμε σε λύσεις. Οι «παρεούλες» είναι δείγμα ξεπερασμένης πολιτικής και κοινωνικής νοοτροπίας. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Λιατσής θα το αντιληφθεί εγκαίρως»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.