Μετατέθηκε η υπογραφή των αποφάσεων για τα χρέη στο Δημόσιο

 Μετατέθηκε η υπογραφή των αποφάσεων για τα χρέη στο Δημόσιο

Για την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες διορθώνονται ή συμπληρώνονται κενά και παραλείψεις στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και αποσαφηνίζεται ο τρόπος ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν ολοκλήρωσαν σήμερα την κατάρτιση όλων των υπουργικών αποφάσεων και έτσι αυτές δεν υπογράφηκαν από τον Γ. Στουρνάρα, όπως είχε προαναγγελθεί από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Με την πρώτη απόφαση, η οποία εκκρεμούσε από το Σεπτέμβριο, θα διευκρινίζονται διατάξεις του Ν. Ν 4079/2012, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου από τις φορολογικές αρχές. Με την απόφαση θα ξεκαθαρίζεται πως οι έμμεσες τεχνικές προσδιορίζουν φορολογητέα εισοδήματα (και σε φορολογούμενους μη επιτηδευματίες), θα δίνεται η δυνατότητα καταλογισμού και λοιπών φορολογικών υποχρεώσεων (ειδική εισφορά αλληλεγγύης επί των φορολογητέων εισοδημάτων που προσδιορίζονται βάση των έμμεσων τεχνικών) και θα καλύπτονται οι περιπτώσεις έκδο ης φύλλων ελέγχου και όχι μόνο πράξεων καταλογισμού φόρου.

Με τις άλλες δύο αποφάσεις του Γ. Στουρνάρα θα διευκρινίζονται διατάξεις του Ν. Ν 4152/2013 σχετικές με την έκτακτη και τη μόνιμη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό οφειλών προς το Δημόσιο ως ανεπίδεκτων είσπραξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.