Μελέτες για την ακαρπία στην Ηλεία και μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης του φαινομένου από τον ΕΛΓΑ και την Ε.Ε

avgerinopoulou Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, δρ.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου ζητά:

Να ανατεθούν από τον ΕΛΓΑ μελέτες έτσι ώστε να πιστοποιηθεί και επιστημονικά το φαινόμενο της ακαρπίας σε καλλιέργειες του Νομού Ηλείας, διευκολύνοντας τη διαδικασία αποζημίωσής των παραγωγών ζητά από τον οργανισμό η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία συζήτησε ήδη το θέμα και με ειδικούς από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Βουλευτής της Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προτείνει μεταξύ επιπλέον, την ανάγκη δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού αποζημιώσεων των Ελλήνων αγροτών από την Ε.Ε. για το ζήτημα της ακαρπίας, αλλά και μέτρων προσαρμογής των καλλιεργειών ώστε να αντέχουν στις καιρικές συνθήκες που προκαλεί η κλιματική αλλαγή προτείνει.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών της Ηλείας εκπρόσωπος της Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον αγροτικό κόσμο για τις μέχρι τώρα κινήσεις και επαφές της Βουλευτού σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας για το σοβαρό ζήτημα της ακαρπίας και των αποζημιώσεων, τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, όσο και την ηγεσία του ΕΛΓΑ.

Εν συνεχεία προτάθηκε από την πλευρά της κας. Αυγερινοπούλου και έγινε μάλιστα αποδεκτή η πρόταση, να δρομολογηθεί άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των παραγωγών της Ηλείας με τον Αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλο, τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων από το Γεωργικό Ταμείο της Ε.Ε. κ. Δημήτριο Ιατρίδη στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και να αναζητηθούν τρόποι για την όσο το δυνατόν αμεσότερη καταβολή των αποζημιώσεων. Στην ίδια συνάντηση, προτάθηκε να συζητηθούν οι ενέργειες που θα πρέπει να αναλάβει η χώρα μας σε επίπεδο Υπουργείου έτσι ώστε να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισης της ακαρπίας μέσω του Γεωργικού Ταμείου της Ε.Ε, για την περίοδο 2014-2020 στο πλαίσιο της νέας Κ.Α.Π.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής προτίθεται να φέρει το ζήτημα της ακαρπίας προς συζήτηση σε συνεδρίαση με τα μέλη της Επιτροπής, καθώς οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν άμεσα και την αγροτική παραγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.