Μεγάλη επιτυχία στην Επιστημονική Ημερίδα του Τάκη Αλεξόπουλου

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:
«Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών»

Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που άπτονται του αθλητισμού στην Ελλάδα και την προαγωγή της επιστήμης της διοίκησης του αθλητισμού, το Τ.ΟΔ.Α του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μέσα από μια σειρά δράσεων που έχει σχεδιάσει, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, στην Αθήνα, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αμαλιαδαίο κ. Τάκη Αλεξόπουλο, Επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της κρίσης: Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών».
Σήμερα ο αθλητισμός σχετίζεται άμεσα με τα τυχερά παιχνίδια κυρίως μέσα από τα στοιχήματα, και συνεπώς για τον λόγο αυτό απαιτείται μια σύγχρονη και διαρκής ρύθμιση της σύγχρονης βιομηχανίας τυχερών παιγνίων χωρίς αποσπασματικές και κατακερματισμένες προσεγγίσεις.
«Σκοπός της Ημερίδας είναι να δώσει την ευκαιρία στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε παράγοντες της οικονομικής ζωής να εκφράσουν ανησυχίες, προβληματισμούς αλλά και προτάσεις για αποτελεσματικότερες μορφές διοίκησης των τυχερών παιγνίων. Το αθλητικό στοίχημα συνδέεται με τον πολιτισμό, το θέαμα, τη βιομηχανία και την οικονομία. Είναι ένα φαινόμενο πανάρχαιο και παγκόσμιο και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η δραστηριότητα των τυχερών παιχνιδιών, όταν λειτουργεί υπεύθυνα, αποτελεί και το φθηνότερο τρόπο ψυχαγωγίας» τόνισε ο κ.Τάκης Αλεξόπουλος.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της κυρίας Ευδοξίας Καψαλάκη, προϊσταμένης στο γραφείο ασφαλείας στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων ,του κύριου Παναγιώτη Κωσταντόπουλου, διευθυντή μάρκετινγκ επικοινωνίας της εταιρείας «ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ».
Επίσης στην ημερίδα παρευρέθησαν: ο βουλευτής στο ΠΟΤΑΜΙ Γιώργος Μαυρωτάς, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο καθηγητής της Παντείου Κώστας Κοσκινάς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, προσκεκλημένοι ομιλητές από το Πάντειο και το Μετσόβειο πολυτεχνείο, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο διευθυντής του μεταπτυχιακού του τμήματος οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού Θανάσης Κριεμάδης, ο ειδικός γραμματέας καταπολέμησης διαφθοράς, o πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου παιγνίων κύριος Στεργιώτης όπως επίσης και τα στελέχη της ανεξάρτητης αρχής έλεγχου παιχνιδιών.
Ο κ.Αλεξόπουλος τους ευχαρίστησε όλους ιδιαίτερα για την παρουσία και την συμβολή τους στην Ημερίδα, ενώ επίσης ευχαρίστησε τις εταιρίες: « ΛΑΚΩΝΙΑ», «INTERWETTEN» και «AXIVEN», οι οποίες ήταν χορηγοί και χάρη στην βοήθεια των οποίων, όπως ανέφερε, η επιστημονική Ημερίδα είχε επιτυχή έκβαση.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ΕΔΩ  (Δείτε μετά το1.30.00)

alexopoulos takis

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.