Μείωση ρεκόρ της αγοραστικής δύναμης των γαλλικών νοικοκυριών

 Μείωση ρεκόρ της αγοραστικής δύναμης των γαλλικών νοικοκυριών

Η Γαλλία εισήλθε σε ύφεση έπειτα από την υποχώρηση κατά 0,2% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, που ακολουθεί αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ και κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών.

Για το σύνολο του 2012, το Ινστιτούτο διατήρησε την εκτίμηση της μηδενικής ανάπτυξης, αφού αναθεώρησε επί τα χείρω την αύξηση του τρίτου τριμήνου 2012, σε 0,1% αντί 0,2% του ΑΕΠ.

Η ανάπτυξη για το 2013 τοποθετείται στο -0,3%, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν η ανάπτυξη ήταν μηδενική κατά τα τρία τελευταία τρίμηνα, η οικονομική δραστηριότητα της Γαλλίας θα υποχωρήσει κατά 0,3% σε επίπεδο έτους.

Η αγοραστική δύναμη των γαλλικών νοικοκυριών κατέγραψε μείωση ρεκόρ κατά 0,9% το 2012 , σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Στο τέλος του Μαρτίου, το Ινστιτούτο υπολόγισε σε 0,4% την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης, που αποτελεί επίσης ποσοστό ρεκόρ, ενώ αναθεώρησε επί τα χείρω , κατά 0,4%, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών κατά το περασμένο έτος, έναντι του 0,1% της αρχικής πρόβλεψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.