«Μαύροι» οι αριθμοί για την Ιταλία

 «Μαύροι» οι αριθμοί για την Ιταλία

Κακά μαντάτα για την ιταλική οικονομία φέρνουν οι αριθμοί για το δημόσιο χρέος, τη βιομηχανική παραγωγή, τον πληθωρισμό και τις αγοραπωλησίες ακινήτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.

Το δημόσιο χρέος συνεχίζει να καλπάζει και σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ φτάνοντα για το Μάρτιο τα 2,34 τρισ. ευρώ αυξανόμενο, δηλαδή, κατά 20 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Η βιομηχανική παραγωγή για τον ίδιο μήνα σημείωσε νέα σημαντική πτώση -5,5% σε ετήσια βάση με ιταλικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τη «χειρότερη επίδοση σε πανευρωπαϊκή βάση».

Όσο για τον πληθωρισμό επιβραδύνθηκε σε μόλις 1,1% για τον Απρίλιο στοιχείο που αποδεικνύει ότι οι Ιταλοί περιορίζουν όσο είναι δυνατόν έξοδα και αγορές που δεν κρίνουν απόλυτα αναγκαίες.

Σύμφωνα, τέλος, με έκθεση της Ένωσης Τραπεζών της Ιταλίας και του υπουργείου Οικονομικών το 2012 οι αγοραπωλησίες ακινήτων στη χώρα μειώθηκαν κατά 27,5% σε σχέση με το 2011, καταγράφοντας, έτσι, τη χειρότερη επίδοση από το 1985.

Το μόνο «ισχυρό χαρτί» της Ρώμης είναι ο λόγος ελλείμματος προς ΑΕΠ, που προβλέπεται να παραμείνει φέτος κάτω από το όριο που έχει θεσπίσει η ΕΕ (3%). Αυτό θα επιτρέψει πιθανότατα τις αμέσως προσεχείς ημέρες στην Ιταλία, να βγει από την διαδικασία επιτήρησης από τις Βρυξέλλες λόγω υπερβολικού ελλείμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.