Μαύρες προβλέψεις για την απασχόληση το 2012

Δυσοίωνο εκτιμούν ότι θα παραμείνει το κλίμα των προσλήψεων το Α’ Τρίμηνο του 2012 οι εργοδότες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Manpower για την απασχόληση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 6% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν, το 24% μείωση, ενώ το 61% δεν προβλέπει καμία μεταβολή στον αριθμό των ατόμων που απασχολεί, κατά το α’ τρίμηνο του 2012.

Ο δείκτης των Συνολικών προοπτικών απασχόλησης για το α’ τρίμηνο του 2012 διαμορφώνεται στο -18%, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε η Έρευνα στην Ελλάδα, το Β’ Τρίμηνο του 2008. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, ο δείκτης της απασχόλησης καταγράφεται μειωμένος κατά 5%, ενώ σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2011 οι εκτιμήσεις των εργοδοτών έχουν αποδυναμωθεί κατά 3%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργοδότες και στους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας δηλώνουν ότι ο αριθμός των ατόμων που απασχολούν θα μειωθεί μέσα στο προσεχές τρίμηνο, με τις πλέον δυσχερείς εκτιμήσεις να προέρχονται από τον κλάδο του Εμπορίου (-26%).

Οι προβλέψεις των εργοδοτών για το α’ τρίμηνο του 2012 καταγράφονται απαισιόδοξες και στις δύο περιφέρειες, καθώς οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο -20% στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής και στο -17% για τη Βόρεια Ελλάδα.

Η Έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα διεξάγεται από ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εργοδοτών (754 για το A’ Τρίμηνο του 2012) του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από το σύνολο των κλάδων* της εθνικής οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.