Μας δίνουν μόνο… 200 θέσεις

epimelitirio_ileiasΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 10.000 ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 

* Άμεση αντίδραση του Επιμελητηρίου Ηλείας για την άνιση μεταχείριση

 

* Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ: Πρόκειται ουσιαστικά για αποκλεισμό από το πρόγραμμα…

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Επιμελητηρίου Ηλείας για την άνιση μεταχείριση που είχε η Δυτ. Ελλάδα και κατ’ επέκταση ο Νομό μας στο θέμα της δημιουργίας 10.000 θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας, είναι από τις πλέον τουριστικές και αποτελεί τον προορισμό χιλιάδων τουριστών, συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Νικολούτσος κάνει λόγο για αποκλεισμό επί της ουσίας από το σχετικό πρόγραμμα, ζητώντας την αναθεώρηση της κατανομής των θέσεων εργασίας, που για τη Δυτ. Ελλάδα είναι μόλις 200…

Ειδικότερα, ο κ. Νικολούτσος, απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας Ιω. Βρούτση και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζοντας τα εξής:

« Σύμφωνα με χθεσινή κοινή ανακοίνωση του  Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και του Υπουργείου Τουρισμού παρουσιάστηκε το πρόγραμμα: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών», για 10.000 θέσεις εργασίας.

 

Με λύπη μας διαπιστώσαμε μετά από σχετική έρευνα ότι οι προβλεπόμενες θέσεις για την Δυτική Ελλάδα είναι μόνο 200 .

Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε άμεσα την παραπάνω κατανομή, δεδομένου ότι η Δυτική Ελλάδα με πολύ σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Αρχαία Ολυμπία, το Κατάκολο, η Σκαφιδιά, το Κάστρο Κυλλήνης, η Καλογριά, η Πάτρα, το Μεσολόγγι κλπ., ουσιαστικά αποκλείεται από το παραπάνω πρόγραμμα και δεν στηρίζεται το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας που συμβάλει καθοριστικά στην εθνική οικονομία».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.