Μακροχρόνιες Σχέσεις –Πώς θα ξαναφέρουμε το πάθος στη σχέση μας; …..

Πολλά ζευγάρια που είναι μαζί για χρόνια δεν αισθάνονταιικανοποιημένα με τησεξουαλική τους ζωή. Πρόκειται για μια ευρύτατα διαδεδομένη άποψη σχετικά με τις μακροχρόνιες σχέσεις. Στις πλείστες των περιπτώσεων, παρουσιάζεται μείωση στη σεξουαλική επιθυμία του ενός ή και των δύο εκ του ζευγαριού. Ταυτόχρονα, η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός κατά την πράξη του έρωτα θεωρείται από πολλούς μειωμένη όταν το ζεύγος είναι για χρόνια μαζί. Τι μπορεί, τελικά, να κάνει το ζευγάρι για να ξαναφέρει το πάθος στη ζωή του;

Εφόσον οι άνθρωποι υπολογίζουν το σεξ ως ένα βασικό στοιχείο της σχέσης τους, τότε πρέπει να κατατάξουν το σεξ ψηλότερα στη λίστα με τις προτεραιότητές τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σχέσεων, το ζευγάρι πρέπει να μάθει να μιλά για αυτά τα θέματα. Το να μπορεί ένα ζευγάρι να συζητά ανοιχτά για το σεξ και το να μπορεί να βρίσκει μια μέση λύση σχετικά με τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής, είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο για την επιτυχία της σχέσης αλλά και την αίσθηση ικανοποίησης κατά τη σεξουαλική επαφή.  
Ένα άλλο σημείο που μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι που έχει αφήσει το σεξ σε δεύτερη μοίρα (λόγω οικογενειακών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων κ.ο.κ.) είναι ο προγραμματισμός. Μπορεί το πάθος και το προγραμματισμένο σεξ να μην ταιριάζουν στην ίδια πρόταση, όμως προγραμματίζοντας το σεξ όπως κανονίζετε ένα γεύμα ή άλλη δραστηριότητα, φέρνετε ξανά στην καθημερινότητά σας ένα ζωτικό στοιχείο της σχέσης.
Τέλος, καθώς η συνήθεια βλάπτει τη σχέση, μπορείτε να αλλάξετε ό,τι στη σεξουαλική σας συμπεριφορά τείνει να γίνει ρουτίνα. Για παράδειγμα, αν έχετε συνηθίσει να κάνετε έρωτα το πρωί, ξεκινήστε να κάνετε το απόγευμα. Δοκιμάστε να πάρετε το ερωτικό σας παιχνίδι έξω από την κρεβατοκάμαρα, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Ακόμη και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στη σχέση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.