Μαθητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στο Στρασβούργο με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής μαθητών για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα EUROSCOLA 2011-2012 που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο 16 Δεκεμβρίου 2011. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συμμετείχαν μαθητές Λυκείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και επιλέχθηκαν 24 μαθητές, σύμφωνα με τη διαδικασία όπως ορίζεται από την υπ΄αρ. 97353/Γ2 εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ και η οποία η περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Αρχικά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ζήτησε να αποσταλούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από τα σχολεία, όπου και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους 30 σχολεία. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικός, γραπτός διαγωνισμός με θέμα «Η Συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του Δημοκρατικού Ελλείμματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και τελική συμμετοχή 28 σχολείων και 309 μαθητών. Από κάθε σχολείο εστάλησαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης τα τρία καλύτερα γραπτά και στην τελική φάση εξετάστηκαν από επταμελή, επιστημονική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα 24 καλύτερα γραπτά.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής, κ.Παναγιωτόπουλος με το πέρας της διαδικασίας υπογράμμισε: «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής μαθητών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα EUROSCOLA δίνεται η ευκαιρία σε 24 μαθητές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να μεταβούν στο Στρασβούργο την 16η Δεκεμβρίου 2011 προκειμένου να γνωρίσουν το χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να πληροφορηθούν για τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση στα πλαίσια δραστηριοτήτων που θα συμμετέχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια εμπειρία που στοχεύει στη διεύρυνση της γνώσης για τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμών που τη διέπουν. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις αξίες της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, αλλά και με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθελοντισμού, οικολογικής συνείδησης με σκοπό να αφομοιώσουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα ενεργός πολίτης που είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος της Ευρώπης.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, θα αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που δίδεται στα ευρωπαϊκά πλαίσια στον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου να δώσει έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό στον μαθητικό της πληθυσμό και να παρέχει ευκαιρίες συμμετοχής σε δράσεις που δίνουν στην εκπαίδευση χαρακτήρα εξέλιξης πέρα από τα σύνορά μας».
Από την Ηλεία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οι κάτωθι μαθητές:
Παλυβού Ιωάννα (1ο Λύκειο Αμαλιάδας)
Κωστόπουλος Χρήστος (2ο Λύκειο Αμαλιάδας)
Λευκαδίτης Γεράσιμος (Λύκειο Βαρθολομιού)
Πετροπούλου Νικολέττα (Λύκειο Γαστούνης)
Βούρου Νεφέλη (Λύκειο Λεχαινών)
Πίκουλα Ελένη (Λύκειο Πελοπίου)
Πατσούρη Μαρία (1ο Λύκειο Πύργου)
Αλεξοπούλου Ευαγγελία (2ο Λύκειο Πύργου)
Παρασκευοπούλου Μαρία (4ο Λύκειο Πύργου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.