Μέσα στο Μάρτιο η ρύθμιση «ανάσα» για ΟΛΟΥΣ όσους έχουν πάρει δάνεια……

– Επιβεβαίωσε ο ΓΓ Καταναλωτή ότι έρχονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν δάνεια
– Άμεσα οι οριστικές αποφάσεις γιατί «ο χρόνος πιέζει»
– Έχουν γίνει 750.000 ρυθμίσεις σε δάνεια λέει η Ένωση Τραπεζών

Η αρχή έγινε με τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Αυτή τη φορά στο «κουρείο» μπαίνουν όλοι όσοι έχουν πάρει δάνεια, είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι είτε όχι.

Το ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα διευκολύνει την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει -από όλες τις εμπορικές τράπεζες- δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη, επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Αντένα.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο Μάρτιο, αφού όπως είπε ο κ. Σπυράκος «ο χρόνος τρέχει πιεστικά. Δεν είναι ένα ζήτημα μηνών ή εβδομάδων».

«Το ζητούμενο είναι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τις εμπορικές τράπεζες να οδηγήσει σε ρυθμίσεις και ενήμερων μέχρι σήμερα δανείων που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα», είπε, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα πρέπει να προσφέρουν την δυνατότητα στους οφειλέτες να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις με βάση τα νέα εισοδηματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για αυτούς.

Ρυθμίσεις σε 750.000 δάνεια από τις τράπεζες

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τα τελευταία δυο χρόνια οι τράπεζες, παρακολουθώντας τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, προχώρησαν σε ρυθμίσεις με οφειλέτες που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Οι ρυθμίσεις αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την αναστολή δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ, την αναστολή όλων των ενεργειών πλειστηριασμού ή κατάσχεσης που αφορούν απαιτήσεις από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, παράταση της διάρκειας αποπληρωμής στεγαστικών δανείων, δυνατότητα ρύθμισης υφιστάμενων οφειλών από πιστωτική κάρτα σε άτοκες έως και 24 μηνιαίες δόσεις καθώς και σε ρύθμιση των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια μέσω εξειδικευμένων προϊόντων αναχρηματοδότησης με προνομιακό επιτόκιο.

Επίσης σε μείωση της δόσης στεγαστικού δανείου στο μισό, για όλο το 2009 και 2010, προς όλους τους πελάτες που το ζήτησαν.

Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών-μελών της ΕΕΤ οι εν λόγω ρυθμίσεις αφορούν για το 2010 περισσότερους από 250.000 δανειολήπτες και ύψος οφειλών που ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος. Για τους τελευταίους 18 μήνες εκτιμάται ότι έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά.

newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.