Λυμπέρης: Οριστική λύση για το εργοστάσιο απορριμμάτων

skoupidia dasos Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή ΧΥΤΥ, καθώς είναι ένα έργο το οποίο έχει δημοπρατηθεί και έχει ήδη αξιολογηθεί, όπως δήλωσε εχθές ο Γιάννης Λυμπέρης στη σύσκεψη των δημάρχων και των αιρετών για το εργοστάσιο απορριμμάτων.

Τώρα, περιμένουν να υπογραφεί η σύμβαση με τους εργολάβους, ενώ το δεύτερο έργο που αναμένεται να γίνει είναι το εργοστάσιο για το οποίο έχουν προεπιλεγεί τέσσερις κοινοπραξίες , ολοκληρώθηκε η φάση του δεύτερου ανταγωνιστικού διαλόγου, διαβιβάστηκε το τελικό πόρισμα  και ήδη υποβλήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης στην Διαχειριστική Αρχή Πάτρας για έλεγχο.

Για τον δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο στερεών αποβλήτων κ. Λυμπέρη ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων είναι μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, το 50% έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ, δηλαδή 9.700.000 ευρώ για το ΧΥΤΥ και 17.000.000 ευρώ για το εργοστάσιο, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν από ιδιώτη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου  ανέρχεται στα 45.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα υπάρχει έκπτωση και η σύμβαση από τον ιδιώτη θα έχει διάρκεια 27 έτη και το εργοστάσιο θα καλύπτει 100.000 τόνους απορριμμάτων το έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.