Λεχαινά: Χωρίς μεταφορικό μέσο 170 μαθητές

lexaina Χωρίς μεταφορικό έχουν ξεμείνει 170 μαθητές από τα Λεχαινά προς άλλα χωριά του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμα τα μαθήματα του σχολείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών κ. Σάκης Γεωργόπουλος τόνισε ότι:

“Δεν μπορεί από τη μία το κράτος να ζητά από τους πολίτες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και από την άλλη να έχει ξεκινήσει η νέα σχολικής χρονιά και 170 μαθητές να μην πηγαίνουν στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει μεταφορά.

Το ίδιο το κράτος δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων. Δεν είναι δυνατόν μαθητές της Α΄ και της Β’ τάξης να μην έχουν κάνει ακόμα ούτε μία ώρα μάθημα. Και το χειρότερο, ανάμεσα σε αυτούς τους μαθητές οι 12 είναι μαθητές του ειδικού σχολείου. Από το δημοτικό σχολείο Τραγανού λείπουν 25 μαθητές, από το σχολείο της Βάρδας 35, από το Βαρθολομιό συνολικά 67, ίδια εικόνα και στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών. Πώς θα πάνε σχολείο στο Μπόρσι οι 10 μαθητές από τη Δάφνη και την Αετοράχη; Μέσα σε αυτή την οικονομική λαίλαπα οι γονείς δεν μπορούν να σηκώνονται και να φεύγουν από τις δουλειές τους για να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Και ούτε είναι δυνατόν οι μαθητές να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών και τρακτέρ… Δεν είναι θέμα των γονέων και απευθύνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να δοθεί άμεσα λύση”.

Tην Τετάρτη ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λεχαινών θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.