ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ….(foto)

Το περίπτερο προβολής της Ηλείας που κατασκεύασε και λειτούργησε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στην Αρχαία Ολυμπία για την περίοδο της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες  – Λονδίνο 2012, έκλεισε επιτυχώς την δραστηριότητα του.

Το περίπτερο παρέμεινε ανοιχτό επί έξι (6) μέρες και το επισκέφθηκε χιλιάδες κόσμος που μέσα από την καλαίσθητη κατασκευή του, το φωτογραφικό του υλικό (σε ψηφιακές εκτυπώσεις), με το πλούσιο και πολύγλωσσο διαφημιστικό υλικό προβολής της Ηλείας, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών και μέσω της λειτουργίας του περιπτέρου προβλήθηκαν οι αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί του Νομού μας, καθώς και οι πανέμορφοι τουριστικοί προορισμοί του.

Το περίπτερο υπολογίζεται ότι το επισκέφθηκαν 7.000 άτομα περίπου , καθώς επίσης ξεχώρισαν και οι επισκέψεις στο περίπτερο της επίσημης αντιπροσωπείας του Λονδίνου, των εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού, εκπρόσωποι Περιφερειών της Ελλάδας και κυρίως του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρα, πρεσβευτές και εκπρόσωποι πρεσβειών από δεκάδες χώρες του κόσμου, δεκάδες δήμαρχοι του Νομού και όλης της Ελλάδας, εκατοντάδες εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό της πληθώρας των επισκεπτών και του ενδιαφέροντος τους είναι ότι μοιράστηκαν πάνω από 20.000 τεμάχια πληροφοριακού υλικού, σε φυλλάδια, αφίσες, κάρτες, DVD, χάρτες κ.λπ., καθώς και η παρουσία έξω από το περίπτερο δεκάδων έως και εκατοντάδων επισκεπτών, που σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούσε η παρουσίαση εικόνων από την Ηλεία από δύο μεγάλες τηλεοράσεις, καθώς και η εξαιρετικά επιλεγμένη και επιβλητική μουσική που ακουγόταν καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του περιπτέρου.

Η έναρξη λειτουργίας του περιπτέρου έγινε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, που μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, που μεταξύ των άλλων τόνισε :

«……Θεωρήσαμε, ότι από τις εκδηλώσεις που προηγούνται της τελετής της Αφής, δεν έπρεπε να απουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλειας  και η ΠΔΕ , καθώς αποτελούν μια αφορμή και ευκαιρία ταυτόχρονα, να προβάλλουμε στους επισκέπτες μας, Έλληνες και μη, τον πανέμορφο τόπο μας, από εδώ, το λίκνο του Ολυμπισμού.

………………Με αυτές τις ελπίδες και προσδοκίες, με όσα μέσα διαθέτουμε, στήσαμε και λειτουργούμε αυτό το περίπτερο.

            Θέλουμε να εφοδιάσουμε τους επισκέπτες μας, με όσα υλικά θα τους επιτρέψουν, κατά την σύντομη παραμονή τους εδώ, να γνωρίσουν  τον πολιτισμό μας, τον τόπο και τα προϊόντα του, τους φιλόξενους και ειρηνικούς ανθρώπους  του.

            Να προβάλλουμε τα μνημεία του πολιτισμού και της Ηλειακής φύσης που αξίζει να τα γνωρίσουν όλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.