Λαική Συσπέιρωση Δήμου Πύργου: Δημόσια αγαθά ο αθλητισμός και ο πολιτισμός

laiki sispirosi

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε στην πόλη του Πύργου και στα χωριά του δήμου τα σκουπίδια να συσσωρεύονται και για το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα να μην υπάρχει απάντηση. Η υπομονή όλων μας έχει εξαντληθεί. Δεν μπορούμε κάθε δύο μήνες να βλέπουμε τους όγκους των σκουπιδιών και η κεντρική εξουσία να σφυρίζει αδιάφορα. ΑΜΕΣΑ να δοθεί λύση χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει για ακόμα μια φορά το μάρμαρο ο λαός του Πύργου.

Τις τελευταίες μέρες όμως βλέπουμε στην πόλη του Πύργου να σταματάει να λειτουργεί κάθε χώρος που δίνει την δυνατότητα, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, να ασχοληθούν με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Το πρώτο κρούσμα το είχαμε με την αναστολή λειτουργίας του Θεάτρου Απόλλων και κορυφώθηκε με το κλείσιμο του κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε ότι είναι κλειστά το Κολυμβητήριο Πύργου και το κλειστό του Κούβελου για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου η νέα Δημοτική Αρχή αφαίρεσε όλο το ποσό από τον κωδικό που προοριζόταν για την πραγματοποίηση του 17ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην περιοχή μας.
Συνολικά θέσαμε το ζήτημα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και περιμένουμε τις απαντήσεις που δεσμεύτηκε να δώσει η δημοτική αρχή. Δεν είναι ξένα μεταξύ τους και συνδέονται με το γεγονός ότι θέλουν οποιαδήποτε δυνατότητα δίνεται στους συμπολίτες μας για την σωματική και την πνευματική άσκηση να αυτοχρηματοδοτείται. Πρέπει να μας απαντήσουν ποια ακριβώς είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κτήρια που σταμάτησαν να λειτουργούν. Όμως όπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα η λύση του δεν είναι να κλείνουμε αυτούς τους χώρους. Πρέπει να μας πει η Δημοτική Αρχή τι σχεδιασμός υπάρχει για την αποκατάσταση όποιον προβλημάτων έχουν δημιουργηθεί από την φθορά του χρόνου και τι χρονικό διάστημα απαιτείται. Δεν μπορεί αυτό να μένει αιωρούμενο γιατί π.χ. το κλειστό γυμναστήριο το χρησιμοποιούν πάνω από 500 παιδιά ενώ στο Θέατρο Απόλλων ανεβάζουν θεατρικά έργα τουλάχιστον 4 θεατρικές ομάδες και προβάλουν ταινίες διάφοροι σύλλογοι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ
•    Να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης όποιον προβλημάτων υπάρχουν και μέχρι τότε αν είναι δυνατόν να  έχουν πρόσβαση στο χώρο με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής οι ενδιαφερόμενοι.
•    Να ενισχυθεί ο κωδικός για το 17ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ χωρίς τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
•    Να ξαναλειτουργήσει άμεσα το Κολυμβητήριο Πύργου.
•    Να ξεκινήσουν έργα συντήρησης και στις υπόλοιπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις του δήμου μας για να μην αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.