Λαγκάρντ: Βέβαιη για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Τη βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας πως το 2012 δεν θα έρθει το τέλος του ευρώ.«Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους (να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ), εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό» τόνισε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Γιοχάνεσμπουργκ. 

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε παράλληλα ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα «αναθεωρηθούν προς τα κάτω» για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου. «Θα αναθεωρηθούν προς τα κάτω», δήλωσε αναφερόμενη στα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ. «Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.