Κ. Κόλλιας : Ασπιρίνη η παράταση μίας εβδομάδας για το Ε9

550_334_261369.jpg

Με αφορμή την παράταση στις προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής του έντυπου Ε9, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Για ακόμα μια φορά, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Εσόδων επιλέγει την τελευταία στιγμή να ικανοποιήσει το αίτημα φοροτεχνικών και φορολογουμένων για παράταση στην προθεσμία υποβολής του εντύπου Ε9.

Με δεδομένα, όμως, τα πολλά και σημαντικά προβλήματα, που καταγράφονται διαρκώς στο TAXIS, η παράταση μόλις για μία εβδομάδα δεν αποτελεί παρά ασπιρίνη στην απίστευτη ταλαιπωρία, που υφίστανται οι υπόχρεοι, όταν μάλιστα μέσα από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών διαρρεόταν ότι η προθεσμία θα μετατίθετο για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Θα μπορούσε σαφέστατα να δοθεί πολύ περισσότερος χρόνος για τη διευκόλυνση των λογιστικών γραφείων και των πελατών τους, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής του Ε9 μέχρι της 31 Δεκεμβρίου.

Και, σε κάθε περίπτωση, η επίκληση της «κακιάς τρόικας», που δεν επιτρέπει μεγαλύτερη παράταση, πρέπει να σταματήσει. Γιατί και γέλιο προκαλεί και έχει διαψευσθεί περίτρανα από τους δανειστές μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.