Κορκίδης: «Mη πετάτε τα λεφτά σας στο δρόμο»

«Το παρεμπόριο είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά. Χιλιάδες προϊόντα, αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας, κατακλύζουν τα πεζοδρόμια των μεγάλων εμπορικών δρόμων, υπονομεύοντας τη λειτουργία των νόμιμων, στεγασμένων και υπαίθριων, εμπορικών επιχειρήσεων. Αυτή η κατάσταση στερεί πολύτιμους πόρους από το ελληνικό δημόσιο και ενισχύει μία αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στα κέντρα των μεγάλων ελληνικών πόλεων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο τζίρος του παραεμπορίου υπολογίζεται ετησίως στα 25 δισ. ευρώ, που στερούν από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δισ. από ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη.
«Οι απώλειες θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και «λουκέτων» που προκαλεί το λαθρεμπόριο, αλλά και η αιμορραγία του παρεμπορίου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ», επεσήμανε ο κ. Κορκίδης, καλώντας τους καταναλωτές «να μην πετάνε τα λεφτά τους στο δρόμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.