Κορκίδης: Η πλήρης απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων θα είναι καταστροφή

F037EB1232CB688A6F31912A4E249419.jpg

Έντονη ήταν αντίδραση του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη στην θέση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της, τις συνεχείς συζητήσεις και διαβουλεύσεις, τις τεκμηριωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις και τη γενική αντίθεση του εμπορικού κόσμου, η τρόικα φαίνεται πως κινείται στο γνώριμο σε αυτήν δρόμο των παρωπίδων, επιλέγοντας να αγνοήσει την ελληνική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Η πρόταση της ΕΣΕΕ για τουλάχιστον έξι χρόνια διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος στις νέες επαγγελματικές μισθώσεις, θεωρείται ως ρεαλιστική, δίκαιη και διασφαλίζει την αξιοπρέπεια τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του μισθωτή.

Η συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι η πλήρης απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων θα είναι μία καταστροφική επιλογή στον βαθμό που φαίνεται να αγνοεί τις ελληνικές ιδιαιτερότητες και θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για ένα άναρχο και ελάχιστα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Δυστυχώς η τρόικα, απορρίπτοντας τις θέσεις της ΕΣΕΕ αλλά και τις προτάσεις του Υπουργείου, επιβεβαιώνει τη λαϊκή σοφία: «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.